Renault a anunțat că în primăvara lui 2022 va lansa un SUV compact care se va numi Austral și va înlocui în gamă modelul Kadjar. Acesta a fost lansat în 2015, iar în anul următor a avut cele mai bune vânzări: 130.000 de unități. Austral va concura cu modele precum Peugeot 3008.

Renault AustralFoto: Renault

”Provenit din latinescul „australis”, Austral este un cuvânt care rezonează în multe limbi europene, inclusiv franceza, aspect important pentru un brand mândru de rădăcinile sale”, spune compania.

Austral este noua ofertă a mărcii Renault în categoria SUV-urilor compacte, oferind noi tehnologii conectate și plăcerea de a conduce responsabil. AUSTRAL poate transporta confortabil până la 5 pasageri și are o lungime de 4,51 m, mai spun cei de la Renault.

Cu AUSTRAL, Renault își continuă ofensiva pentru a recâștiga segmentul C, ofensivă care a debutat cu lansarea Arkana și, în curând, cu Noul Mégane E-TECH Electric.

AUSTRAL va înlocui Kadjar în gama Renault și va fi dezvăluit către publicul larg în primăvara anului 2022 și va ajunge la clienți câteva luni mai târziu.