Stellantis și CATL au semnat un memorandum de înțelegere pentru a găsi modalități de a dezvolta baterii mai ieftine pentru mașinile electrice care vor fi vândute în Europa de către Stellantis. Cele două companii vor să aibă un parteneriat pe termen lung și ar putea dezvolta un joint-venture pe viitor.

Un drapel cu logo-ul StellantisFoto: Shutterstock

Tehnologia pentru baterii avută în vedere este litiu-fier-fosfat.

CATL este o companie din China care a anunțat în toamna lui 2022 că va deschide o mega-uzină în Ungaria, unde vor fi create 9.000 de locuri de muncă și investițiile vor fi de 7,9 miliarde euro. CATL este cel mai mare producător mondial de baterii pentru mașini electrice.

Stellantis este unul dintre cei mai mari constructori auto din lume, având în portofoliu peste 10 mărci, inclusiv Fiat, Opel, Citroen și Peugeot.

Este mare nevoie ca prețurile bateriilor să scadă, pentru ca tot mai mulți oameni să-și permită mașini electrice în Europa.

Stellantis are un amplu plan de electrificare a gamei și a promis și o mașină electrică ce va avea prețuri care pornesc de la sub 20.000 de euro. Versiunea promisă a lui Citroen e-C3 va fi construită în Slovacia și va fi lansată în 2025. Modelul e-C3 va avea mai întâi o variantă cu autonomie mai mare, de până la 320 km, care va costa 23.300 euro.

Jonathan Weiss, Dreamstime.com