​Renault Group lansează un plan de „transformare profundă a sistemului său industrial” și anunță un obiectiv de reducere a costurilor industriale pe vehicul până în 2027: cu 30% pentru vehiculele termice și 50% pentru vehiculele electrice, spune compania.

Renault 5 E-Tech teaserFoto: Renault

Planul va contribui, de asemenea, la reducerea timpului mediu de dezvoltare a vehiculelor de la trei la doi ani.

Renault Group spune că se bazează în special pe ceea ce numește „Industrial Metaverse” care este „un accelerator al competitivității, pentru a reinventa producția de automobile”.

Renault Group anunță și introducerea de noi modele în uzinele sale.

Ce spune Renault despre modelele noi

„Renault Group anunță fabricarea a opt vehicule noi marca Renault în uzinele sale. La uzina din Curitiba, alături de Renault Kardian, Renault Group va produce un al doilea model pe noua sa platformă modulară. În Turcia, la uzina din Bursa, Grupul anunță fabricarea a patru noi modele până în 2027. (...) Grupul a redus astfel la jumătate investițiile industriale în ultimii patru ani și va putea lansa 12 modele noi în 2024.

Ce spune Renault despre „industrial metaverse”

„Metaverse-ul industrial al Renault Group asigură o producție mai rapidă și mai bună, reducând în același timp costurile și amprenta de carbon a proceselor industriale. În 2023, Metaverse a permis grupului să economisească 270 de milioane de euro, în special pentru întreținerea predictivă a instalațiilor. Conectarea tuturor stațiilor de lucru și, mai larg, a întregului ecosistem (transport, furnizori etc.) este un factor cheie care permite Renault Group să urmărească o reducere cu 60% a timpilor de livrare a vehiculelor și să diminueze la jumătate amprenta de carbon a producției sale de vehicule”