Tesla Motors a încheiat anul trecut cu o producție record de peste 1,8 milioane de mașini electrice, dar în ultimul trimestru a fost, în premieră, depășită la volumele de full-electrice de către ambițioasa companie BYD, din China.

Logo TeslaFoto: Sergiomonti, Dreamstime.com

Astfel, în ultimele trei luni din an, BYD a livrat 526.000 de mașini, iar Tesla Motors, 484.000. Trebuie spus că, în medie, mașinile Tesla Motors au prețuri mai mari decât BYD, compania chinezească ce produce și mașini hibride și care a anunțat că va construi o uzină în Ungaria.

BYD a produs 3 milioane de mașini anul trecut, dintre care 1,6 milioane au fost hibride și 1,4 milioane full-electrice.

Tesla Motors a avut cel mai bun an, mai ales că a crescut producția și la uzina din Germania. Totalul în lume pentru anul trecut a fost de 1,85 milioane de mașini Tesla Motors, iar în anul curent ar trebui să fie depășită borna de 2 milioane.

BYD este cea mai ambițioasă dintre companiile din „noul val auto chinez” și unele estimări indicau posibilitatea de a vinde 800.000 de mașini electrice în Europa în 2030, dar pare greu de realizat, mai ales că Europa ripostează legislativ în fața mașinilor ieftine din China.

Surse: Reuters, Guardian

Sursa foto: Dreamstime.com