Dacia a lansat versiunea restilizata a Loganului in trei volume, cu preturi pornind de la 6.400 euro, identic cu cel de la versiunea actuala a Logan, masina fiind disponibila cu garantie de trei ani sau 100.000 kilometri. Printre noile dotari tehnice introduse se numara asistenta la frinarea de urgenta, coloana de directie reglabila pe inaltime si oglinzi retrovizoare de pe MCV.

Click pe poza pentru a vedea o Galerie FOTO

Loganul sedan restilizat este disponibil in patru versiuni de echipare si cinci variante de motorizare, avind propulsoare identice cu cele de la actualul Logan sedan.

Cea mai scumpa versiune costa 10.700 de euro si este dotata cu motorul diesel 1,5 litri si 85 CP. In rest mai sint disponibile motoarele pe benzina de 1,4 l si 75 CP, 1,6 litri - 90 CP si 1,6 l - 105 CP. Pe diesel exista motorul de 1,5 l cu variantele de 70 CP si 85 CP.

Comenzile se pot face incepind de miercuri, 2 iulie, iar primele masini ar putea ajunge la clienti chiar saptamina viitoare, au declarat oficialii Dacia la lansare.

Ca design, Dacia spune ca s-au facut schimbari la calandru, blocuri optice si bare fata si spate. Calandrul, cu un desen nou, inaugurat pe modelul Dacia Sandero, afiseaza noua sigla a marcii.

Si spatele masinii a suferit modificari: usa portbagajului are un alt aspect, putind dispune de un bandou cromat in partea inferioara, in functie de versiune. Si bara de protectie spate a fost redesenata.

Noua Dacia Logan are 4,29 metri lungime, cu 4 cm mai mult decit modelul precedent. Seful Dacia, Francois Fourmont, intrebat cind va aparea Logan break restilizat, a spus ca acest lucru se va intimpla "mai tirziu", fara a preciza insa momentul. In plus, el considera ca vinzarile Dacia in Romania vor ramine stabile in 2009, in jurul a 100.000 - 110.000 unitati, pe fondul aparitiei noilor modele din gama.

Ultimul Logan sedan "pe stil vechi" a fost produs in 11 iunie, dupa ce pe plan mondial s-au vandut 530.000 de unitati sub sigla Dacia.

Reprezentantii Renault au precizat ca toata gama Dac ia va beneficia de restilizari in viitor, inclusiv furgonul si pick-up-ul.