Articol susținut de PwC România

Sectoarele economice de interes pentru investitorii din Belgia: construcții, logistică și tehnologie

de     PwC România
Vineri, 26 martie 2021, 17:07 Blogul PwC Romania


Sectoare economice pentru investitorii din Belgia
Foto: PwC România
România are multe avantaje în atragerea de investiții străine pentru o creștere mai accelerată a economiei, printre sectoarele cu potențial numărându-se construcțiile, logistica sau tehnologia, este concluzia evenimentului online ”Calea României spre dezvoltare și competitivitate - Ce ar trebui să știe investitorii belgieni despre România?”, organizat de Ambasada României în Regatul Belgiei, cu sprijinul PwC România.

Belgia este a 10-a țară de origine ca mărime pentru investitorii străini din România, în funcție de valoarea capitalului investit, cele mai atractive sectoare pentru companiile belgiene fiind materialele de construcții, transportul, logistica, externalizarea, industria, distribuția și comerțul cu amănuntul. Deși 2020 a fost un an cu multe provocări și incertitudini, economia României a performat mai bine decât se anticipa, contracția PIB de doar 3,9% fiind cea mai mică din UE. Astfel, în ciuda perioadei dificile actuale, economia românească continuă să recupereze decalajele cu Europa de Vest și devine mai atractivă pentru investitori.

Citește mai mult pe Blogul PwC România.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


353 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by