Aproape jumătate dintre directorii generali de la nivel global sunt foarte îngrijorați că un potențial atac cibernetic le va submina atingerea obiectivelor financiare și de dezvoltare în următoarele 12 luni, riscurile de securitate cibernetică devansând anul acesta situația sanitară și volatilitatea macroeconomică (inclusiv inflația, șomajul și fluctuația PIB), arată cea de-a 25-a ediție a PwC CEO Survey 2022.

Mircea Bozga, Robert GirdocFoto: PwC România

Întrebați cum le pot impacta activitatea aceste riscuri, circa două treimi dintre directorii generali intervievați cred că le vor reduce vânzările de produse și servicii, iar 56% că le vor afecta capacitatea de inovare. În același timp, 19% consideră că riscurile de securitate cibernetică îi pot împiedica să atragă finanțări, iar 17% că le vor afecta procesul de atragere și retenție a angajaților cheie.

Directorii generali din sectorul serviciilor financiare și din cel de tehnologie, media și telecomunicații sunt cei mai îngrijorați că riscurile de securitate cibernetică le pot amenința atingerea obiectivelor companiilor pe care le conduc în următoarele 12 luni și le plasează pe primul loc în top. În sectorul de sănătate, securitatea cibernetică ocupă locul secund pe lista preocupărilor, după criza globală de sănătate.

Articol semnat de Mircea Bozga, Partener Risk Assurance, PwC România și Robert Girdoc, Senior Manager Risk Assurance, PwC România

Citește mai mult pe Blogul PwC România.