​​Peste 60% dintre companii și-au ajustat bugetele de salarizare pentru acest an, în contextul nivelului record al inflației. Află din platforma PayWell care sunt nivelurile salariale în 2022, cu cât cresc salariile companiile din România, ce beneficii sunt la modă și care sunt cele mai noi trenduri în piața de HR.

Platforma PayWell 2022 PwC RomâniaFoto: PwC România

De peste 20 de ani Paywell ajută sute de angajatori să se diferențieze în piață și să aleagă mixul potrivit de stimulente pentru a avea angajați motivați. În fiecare an, specialiștii People & Organisation din PwC România culeg date de la peste 200 de companii din peste zece sectoare de activitate, printre care industrie producătoare, financiar-bancar, farmaceutic, retail, tehnologie, BPO/SSC, FMCG și analizează nivelurile salariale şi politicile de remunerare.

Platforma Paywell poate genera analize personalizate, în funcţie de specificul rolului analizat, distribuţia geografică, numărul de angajaţi şi veniturile companiilor participante. Partea calitativă a raportului PayWell conţine informaţii privitoare la politicile de remunerare, de exemplu creşterile salariale, bonusurile fixe şi variabile, precum şi analiza mai multor beneficii extrasalariale oferite de către angajatori.

Ce valoare aduc datele din platforma PayWell?

  • Ajută companiile să ia decizii de recrutare bazate pe analiza statisticilor salariale din piață
  • Să afle cum se poziționează față de piață în privința plății angajaților și care sunt diferențele salariale în functie de județ / regiune
  • Să analizeze tendințe și diferiți indicatori atunci când planifică bugetul de salarizare pentru anul viitor (work smart)
  • Să analizeze dacă angajații pleacă într-adevăr pentru că în altă parte același job este plătit mai bine
  • Să dezvolte competențele proprii în zona de Compensații & Beneficii Rapoartele sunt constant actualizate cu ultimele tendințe în materie de recompensare, fie că e vorba de statistici salariale clasice sau de rapoarte interactive care urmăresc diferite variabile (e.g. performanță, generatie, gen, vechime in companie).

Cele mai bune date și analize și contactul echipei Paywell se găsesc aici.

Articol susținut de PwC România