Echipa PwC România, formată din experți în compensații și beneficii, taxarea indivizilor și legislația muncii, au discutat în cadrul evenimentului despre tendințele pe piața muncii, modul în care noutățile fiscale și legislația muncii pot sprijini politicile și deciziile de resurse umane, rezultatele studiului salarial PwC PayWell 2022, previziunile macro pentru piața muncii și perspectiva stabilirii unui salariu minim în Uniunea Europeană.

Conferința anuală PwC România ”People & Organisation” - Tendințele pe piața munciiFoto: PwC România

Urmărește înregistrarea evenimentului mai jos:

Asftel, flexibilitatea, recrutarea selectivă, pe baza competențelor, și o atenție mai mare acordată impactului modificărilor fiscale asupra impozitării veniturilor și a beneficiilor, sunt doar câteva din tendințele care vor marca piața muncii în perioada următoare.

Principalele declarații:

Oana Munteanu, Director PwC România

Creșterile salariale sunt spectaculoase, mai ales cele care depășesc 10% și îmi amintesc de anul 2007. Să vedem cât de sustenabile vor fi. Sperăm ca anul viitor sa nu avem o recesiune serioasă sau o stagnare care să afecteze piața muncii, deși am dori un pic mai puțină tensiune pe partea de cerere și ofertă. Ne dorim să avem o piața a muncii mai previzibilă și aici cred că multe companii au început să gândească proactiv și pe termen lung. Flexibilitatea este noua realitate și trebuie să ne adaptăm procesele pentru a face față la provocările pieței muncii pe termen lung.

Citește continuarea articolului pe blogul PwC România

Articol susținut de PwC România