​O echipă de avocați ai D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat compania Public Power Corporation (PPC) din Grecia în finalizarea tranzacției de preluare a activelor de producție, furnizare și distribuție de electricitate din România ale grupului italian Enel.

Anda Rojanschi, Cristina Păduraru, Adina Oprea, Corina Celmare, Adriana Popa, Cornelia BurlacuFoto: PwC România

”Avocații D&B David și Baias au asistat PPC pe parcursul întregului proces de achiziție. În aceste zile este parcursă etapa finalizării tranzacției având ca obiect transferul acțiunilor societăților care au făcut parte din grupul Enel. Mulțumesc reprezentanților PPC pentru încrederea acordată și tuturor colegilor din D&B care au lucrat la această tranzacție, aflată în top cinci tranzacții realizate în România în ultimii 30 de ani”, a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias.

D&B a furnizat întreaga asistență de drept românesc, constând atât în servicii de due diligence juridic, cât şi în asistenţă juridică pentru revizuirea documentelor tranzacției.

Echipa D&B David și Baias care a furnizat asistență juridică în faza de finalizare a tranzacției a fost coordonată de Anda Rojanschi, Avocat Partener și a fost alcătuită din Cristina Păduraru, Avocat Partener, Adina Oprea, Avocat Senior Coordonator, Corina Celmare, Avocat Senior, Adriana Popa, Avocat Senior.

Compania Public Power Corporation (PPC) din Grecia a anunțat în luna martie a anului trecut preluarea activelor din România ale grupului Enel, tranzacție în care a fost asistată de o echipă integrată de specialiști în tranzacții a PwC România și Grecia și avocații D&B David și Baias. Avocații D&B au continuat să ofere asistență companiei.

PPC este cea mai mare companie de energie din Grecia, cu o capacitate instalată de 11,1 GW și aproximativ 6 milioane de clienți.

Despre D&B David şi Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din circa 50 de avocați (dintre care 8 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Articol susținut de PwC România