Acționarul majoritar al Alro intenționează să își reducă participația în companie la 28,81%, de la 84,19%, printr-o ofertă publică de acțiuni, reiese din prospectul publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Bursa de Valori BucurestiFoto: BVB

Practic, Vimetco oferă 356.889.569 acţiuni, iar Conef – 26.091.571. Se intenţionează ca preţul de ofertă să nu fie mai mare de 6,18 lei per acţiune oferită, în condițiile în care vineri, la prânz, acestea se vindeau cu 4,44 lei.

“Investitorii de retail trebuie să subscrie pentru acţiunile oferite la preţul fix de 6,18 lei (respectiv preţul maxim de ofertă). Investitorii de retail au dreptul la o reducere de 7% din preţul de ofertă pentru subscrierile făcute în mod valabil în primele 4 (patru) zile lucrătoare din perioada de ofertă (respectiv, până la 5 iulie 2018, inclusiv). În tranşa investitorilor de retail, acţiunile oferite vor fi vândute la preţul de ofertă”, se arată în document

Comisioanele şi cheltuielile totale estimate a fi achitate de către acţionarii vânzători în legătură cu oferta sunt de aproximativ 84,8 milioane lei.

Vi Holding N.V, de care aparține Vimetco, este deţinută în definitiv de către un fond fiduciar de familie, având ca beneficiari pe familia Machitski, din Rusia, deţine control economic şi dreptul de vot asupra a 59,4% din acţiunile Vimetco. În plus, aproximativ 0,01% din acţiunile emise de Vimetco sunt deţinute în mod direct de către membrii familiei Machitski.

Un alt acționar important al Alro este și Fondul Proprietatea, care deține 10,21% din acțiuni.

Citește și: