​Acțiunile Holdingrock1 (Roca Industry), holdingul care reunește companiile din domeniul materialelor de construcții aflate în portofoliul ROCA Investments, s-au listat pe piața AeRO, a Bursei de Valori București, sub simbolul bursier ROC1, se arată într-un comunicat de presă. Acesta reuneşte companiile BICO Industries, SARCOM și EED (tranzacția Eco Euro Doors este supusă aprobării Consiliului Concurenței).

BVB - Bursa de Valori Bucuresti - logoFoto: Hotnews

În luna decembrie 2021 a avut loc un plasament privat, prin care un număr de 4,5 milioane de acțiuni au fost vândute la un preț de 10 lei per acțiune, compania reușind astfel să atragă de la investitorii din piața de capital suma de 45 milioane de lei.

Conform comunicatului, suma atrasă va fi folosită pentru dezvoltarea actualelor filiale ale holdingului, dar și pentru achiziția altor companii din industria materialelor de construcții cu scopul de a deveni principalul furnizor local pentru principalele lanțuri de magazine de bricolaj din România.

Conform prospectului, profiturile obținute de emitent prin încasarea de dividende de la Filiale vor fi direcționate atât spre distribuirea de dividende acționarilor, cât și pentru finanțarea planurilor de dezvoltare, în funcție de necesități.

În functie de rezultatele financiare, o porțiune a profiturilor obținute va fi direcționată spre distribuirea de dividende, prin propunerea Consiliului de Administrație supusă aprobării Adunării generale a Acționarilor, anual.

Compania propune să își recompenseze acționarii inclusiv prin acordarea de acțiuni cu titlu gratuit, în urma capitalizării unei părți din profiturile nete acumulate de companie.