Bursa de la New York a încheiat în scădere marți, afectată de sectorul semiconductorilor și al tehnologiei, investitorii luând poziții înainte de publicarea cifrelor pe inflație din SUA de miercuri, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a cedat 0,18% și a coborât la 32.774,41 puncte
  • S&P 500 s-a depreciat cu 0,42%, închizând la 4.122,47 puncte
  • Nasdaq a scăzut cu 1,19%, la 12.493,93 puncte.

În ciuda semnării de către președintele Joe Biden a unui proiect de lege de peste 50 de miliarde de dolari pentru sprijinirea investițiilor în industria semiconductorilor, sectorul a marcat ședința după mai multe avertismente pesimiste privind cererea imediată de componente electronice.

Micron Technology (-3,74%) a avertizat că veniturile sale trimestriale ar putea fi inferioare previziunilor sale. Compania se așteaptă ca cererea din partea clienților să scadă ca urmare a incertitudinii economice, în timp ce dificultățile de aprovizionare perturbă gestionarea stocurilor companiilor.

Cu o zi înainte, Nvidia (-3,97%), un alt producător de semiconductori specializat în plăci grafice, avertizase și el că în al doilea trimestru va înregistra o "încetinire semnificativă pe partea de jocuri video".

Aceste două anunțuri au tras în jos întregul sector, de la AMD (-4,53%) la Qualcomm (-3,59%), trecând prin Intel (-2,43%) și chiar Amazon (-1,13%), un nume important în cloud computing și un consumator major de microprocesoare.