Indicii bursieri europeni au inregistrat deprecieri modeste astazi, dupa ce sondajul lunar ZEW a aratat o scadere a increderii investitorilor in economia germana, iar rezultatele trimestriale ale bancii britanice Barclays s-au aflat sub asteptari. Indicele ZEW al asteptarilor investitorilor privind evolutia economiei germane in urmatoarele sase luni a scazut in noiembrie la 51,1, de la 56 in luna octombrie.

Analistii estimau in medie o scadere modesta, pana la valoarea de 55. Profitul net al Barclays a scazut in ultimul trimestru cu 54%, compania anuntand ca rata de delicventa la noua luni a crescut semnificativ fata de aceeasi perioada a anului anterior. In acelasi timp, HSBC a anuntat ca profitul la noua luni se situeaza peste valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, iar rata de decliventa a scazut la cel mai mic nivel din prima jumatate a lui 2008 pana in prezent.

Strategistii Credit Suisse au recomandat astazi investitorilor sa isi mareasca expunerea pe pietele de capital din Europa continentala, considerand ca acestea tind sa aiba cele mai bune evolutii din cadrul pietelor dezvoltate atunci cand indicatorii macroeconomici sunt pozitivi iar profiturile companiilor sunt revizuite in crestere.