Premierul Victor Ponta considera ca scandalul privind carnea de cal este unul european, nu romanesc. Ponta a cerut ministrilor sa colaboreze cu toate autoritatile europene, iar in cazul in care va fi gasit ceva ilegal sa nu fie ascuns "sub pres". In opinia premierului, "este un subiect extrem de important, mai important decat tot ce ni se pare noua important, uitandu-ne la televiziunile din Romania, pentru ca este o problema europeana, pentru ca priveste consumatorul european".

"Fiecare om din UE este interesat direct si personal, nu de cine candideaza la sefia PDL, ci fiecare european este interesat de ce mananca si de increderea in ce mananca", a adaugat Ponta.

Potrivit acestuia, este o problema de credibilitate care "e ceva mai rau decat seceta".

"Nu e o problema, de fapt, de agricultura, ci e o problema de protectie a consumatorului. E foarte important si va rog, Ministerul de Externe, toti care aveti ocazia, sa transmiteti peste tot, pe plan european in primul rand, ca vrem si colaboram cu toate autoritatile europene si ale celorlalte state, ca daca gasim ceva ilegal in Romania nu ascundem sub pres, ci sanctionam foarte dur, dar daca nu e nimic ilegal in Romania, nu ramanem noi vinovatii de serviciu in Europa", a mai spus Ponta.