Nicolae Demetriade, directorul general al agentiei de turism World Travel, a fost ales presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) pentru un mandat de doi ani, relateaza News.ro. Acesta este al noualea presedinte ANAT si urmeaza sa il inlocuiasca in aceasta functie pe Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Agentia de presa News.ro a scris in 22 ianuarie ca Demetriade este favorit sa preia conducerea ANAT, fiind singurul candidat.

Cu o experienta de peste 20 de ani in turism, Nicolae Demetriade este fondatorul agentiei de turism Happy Tour pe care a vandut-o in 2007 fondului de investitii spaniol GED.

A ocupat diverse functii de conducere in cadrul Tarom in perioada 1981-2002, intre 2001 si 2003 fiind CEO al companiei nationale de transporturi aeriene. A revenit la Tarom ca director executiv si membru in Consiliul de Administratie in 2013, pentru cateva luni.

In noua sa calitate, Nicolae Demetriade isi propune urgentarea aplicarii noului sistem de garantare a pachetelor turistice, in concordanta cu cerintele Directivei Europene, aparitia Legii Turismului, aflata in stadiul de proiect in prezent, aplicarea cotei TVA de 9% si pentru agentiile de turism, dar si urgentarea noilor reglementari privind protectia datelor personale, in vigoare din luna mai 2018, intarirea relatiei cu Tarom si cu celelalte asociatii patronale din turism.

"Am parcurs in cei 20 de ani de pionierat in turism multe etape de tranzitie, am sperat in toata aceasta perioada, alaturi de cei care au condus asociatia, intr-o imbunatatire a mediului de afaceri, intr-o reglementare pozitiva a pietei de turism, in cresterea prestigiului ANAT si atragerea respectului partenerilor institutionali fata de asociatie. S-au realizat multe lucruri bune pana in prezent, este timpul sa ridicam nivelul realizarilor in interesul general al membrilor asociatiei", declara Nicolae Demetriade.

Echipa Consiliului director este formata din: Dragos Anastasiu (Tui TravelCenter/Eurolines), Alin Burcea (Paralela 45), Ciprian Popescu (Danubius Travel), Dumitru Luca (Corali), Sorin Dencescu (Kron-Tour Lufthansa City Center), Lucian Boronea (Accent Travel&Events), Sorin Nicolescu (Olimpic International Turism) si Malin Malineanu (New Concept Travel).

Din Consiliul director al ANAT fac parte de drept presedintii celor opt Consilii Regionale: Dan Goicea (Cocktail Holidays), presedintele Regiunii Bucuresti-Ilfov, Valeriu Claudiu Stefan (Velmar Dreams), presedintele Regiunii Sud, Eduard Cazacu (Eddie¬s Travel), presedintele Regiunii Nord, Andrei Chirilov (Laguna Tour), presedintele Regiunii Sud-Est, Alexandru Nanescu (Inter Tour), presedintele Regiunii Nord-Est, Sebastian Gioarsa (Aerotravel Cluj-Napoca), presedintele Regiunii Vest, Raluca Ungureanu (Aerotravel Timisoara), presedintele Regiunii Nord-Vest si Dorina Popescu (Gorj Turism), presedinte Regiunii Sud-Vest.