Lovitura de imagine pentru guvernul britanic. Unilever isi muta sediul social din Marea Britanie in Olanda
Practic, operatiunile Unilever vor fi grupate sub o singura entitate juridica, in Olanda, dar cei 7.300 de angajati din Marea Britanie nu-si vor pierde locurile de munca.
Grupul, celebru pentru marci precum Persil si Knorr, are 3.000 de angajati in Olanda si dispunea de cele doua sedii sociale din 1929.
Anuntul va fi o lovitura pentru atractivitatea Regatului Unit pentru marile grupuri de business si reprezinta inca o "bila alba" pentru Olanda. Membrii guvernului britanic au spus in repetate randuri ca emdiul de afaceri nu va fi grav afectat de Brexit, insa miscari precum cea a Unilever arata ca marile companii sunt ingrijorate si iau masuri.
Sursa: AFP

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Guvernul britanic, deși învestit cu misiunea clară de a gestiona efectiv ieșirea UK din UE, are mai puțin chef de Brexit decât are un azilant din Germania chef de muncă.
Marea majoritate care au votat iesirea, stiu foarte bine pentru ce au iesit. Ce e pagubos pentru Anglia, este ca a intrat inca de acum vreo 35 de ani in UE. Anglia putea sa ramana in afara UE de la bun nceput, (ca Elvetia si Norvegia), dar au fost ispititi de avantaje, fara sa ia in calcul prea mult dezavantajele. Acum, in sfarsit sunt liberi sa faca ce vor.
De exemplu: un Trata de Liber Schimb cu Pakistanul, India si Bangladejul, ca sa le vina si mai multa forta de munca din fostele colonii , pana o sa se sature.
Multi au fost spalati pe creier cu propaganda nationalista pe retele de socializare si media, si hop s-au trezit ca au votat brexit, cand nici un om cu capul pe umeri nici nu s-ar fi gandit macar ca ar fi benefic pe termen lung.
Ce am vrut să spun este că guvernul britanic, mult mai pro-EU decât lasă să se înțeleagă sau decât te-ai aștepta în urma mandatului primit, abia așteaptă vreme cu prilej să întoarcă mortul de la groapă. Nu spun nici că asta e bine, nici că e rău. Doar zic.
----------------------
Nu vă faceți probleme, au mai rămas destui progresiști. Cred că Suedia nu e cu nimic mai prejos ca UK, ba dimpotrivă. Olanda e și ea în avangardă, iar Franța și Germania s-ar supăra dacă le-ați spune că nu sunt țări progresiste. Până și Papa de la Roma e progresist, prietenul Islamului și LGBTQWERTY.
Întrebarea este însă: dacă și ăștia progresiști își lasă baltă tovarășii, care să fie totuși motivul ? Ce e în neregulă cu UE ? Oare nimic ?...
UK a intrat in UE pentru Piata Unica, fara sa prevada fluxul migratoriu.