​Concernul Unilever, grup cu 170.000 de angajati pe plan mondial, a anuntat ca renunta la sediul social din Londra si se muta cu totul la Rotterdam, miscarea fiind o lovitura pentru guvernul britanic care pregateste Brexit-ul. Grupul agro-alimentar si de cosmetice avea doua sedii sociale, unul in Marea Britanie si altul in Olanda, insa acum renunta la primul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Practic, operatiunile Unilever vor fi grupate sub o singura entitate juridica, in Olanda, dar cei 7.300 de angajati din Marea Britanie nu-si vor pierde locurile de munca.

Grupul, celebru pentru marci precum Persil si Knorr, are 3.000 de angajati in Olanda si dispunea de cele doua sedii sociale din 1929.

Anuntul va fi o lovitura pentru atractivitatea Regatului Unit pentru marile grupuri de business si reprezinta inca o "bila alba" pentru Olanda. Membrii guvernului britanic au spus in repetate randuri ca emdiul de afaceri nu va fi grav afectat de Brexit, insa miscari precum cea a Unilever arata ca marile companii sunt ingrijorate si iau masuri.

Sursa: AFP