​​Acționarii McDonald's au respins propunerea care solicită firmei să raporteze cu privire la folosirea paielor din plastic, ultima parte a unei campanii prin care firma este presată să interzică aceste articole, scrie BBC.

Paie din plasticFoto: Google

Ideea, susținută de grupul activist SumOfUs, a câștigat mai puțin de 8% din voturi la întâlnirea anuală a companiei. McDonald's s-a poziționat împotriva măsurii, spunând că este "inutilă" și "redundantă".

SumOfUs a presat McDonald's pentru încetarea utilizării paielor din plastic datorită impactului asupra mediului și a faunei sălbatice. O petiție online pe această temă a atras aproape 500.000 de semnături.

Propunerea, prezentată de un acționar minoritar și publicată într-un formular către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare în aprilie, a susținut că McDonald's s-ar putea confrunta cu o reacție negativă a consumatorilor din motive ecologice.

McDonald's a declarat acționarilor că are deja un obiectiv ca până în 2025 "toate ambalajele pentru consumatorii McDonald's (inclusiv paiele) să provină din surse regenerabile, reciclate sau certificate".