Pe Aeroportul din Craiova au fost reluate cursele spre Germania. Sunt două zboruri pe săptămână Craiova-Koln, însă cei care vor să urce în avion trebuie să demonstreze că au motive întemeiate pentru deplasarea în Germania, potrivit Mediafax.

aeroportul din CraiovaFoto: Hotnews

Sute de persoane ajung, săptămânal, pe Aeroportul Craiova, odată cu reluarea zborurilor. Gabriela este din Bucureşti, dar cursa Koln-Craiova a fost singura variantă să se întoarcă acasă. A stat o lună blocată în Luxembrug, după ce graniţele s-au închis din cauza pandemiei de COVID-19.

„În Germania sunt situaţii diferite. În unele localităţi e mai bine, în altele nu e chiar aşa bine. Adică, ne duceam peste tot cu mască, dezinfectant, cărucioarele se dezinfectau la cumpărături”, spune o pasageră.

Tot de nevoie şi-a prelungit vacanţa în Germania, la copii, o altă femeie, Constanţa. Acum, odată cu reluarea zborurilor pe Aeroportul Craiova, ea a venit acasă. Nu va fi la fel de simplu, însă, să se întoarcă în Germania. Nemţii impun restricții pentru intrarea în țară.

„Statul German a impus anumite restricţii în ceea ce priveşte intrarea în ţară. Şi anume, numai în scopuri bine justificate, cum ar fi: contracte de muncă, rezidenţă permanentă, tranzit”, a declarat Adrian Predescu, directorul Aeroportului Internaţional Craiova.

Zborurile spre şi dinspre Germania sunt singurele operaţionale de pe Aeroportul din Craiova. Cursele spre 8 destinaţii sunt încă anulate. Din cauza restricţiilor, Aeroportul Craiova a pierdut 850 de mii de euro, iar traficul s-a redus cu 96%, spune directorul instituţiei.