Cîțu: Costul cu pensiile în bugetul din 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde de lei faţă de anul trecut
"Pensiile, costul cu pensiile în bugetul din 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde de lei faţă de anul trecut, de la majorarea de pensii de anul trecut. Aici, vă daţi seama... 8 miliarde înseamnă cam 0,8% din PIB, plus o creştere de la alocaţii, creşterea de anul trecut plus creşterea de anul acesta, încă aproape 3 miliarde, vorbim de 1,1% din PIB suplimentar faţă de ceea ce aveam anul trecut la buget, deci cheltuieli în plus faţă de anul trecut. De aici pornim construcţia bugetului anul acesta, pe legislaţia în vigoare, bineînţeles", a declarat Florin Cîţu, potrivit Agerpres, întrebat dacă de la 1 septembrie pensiile vor fi majorate.
Acesta a precizat că, în acest moment, autorităţile analizează modificarea a două legi care "au creat probleme sustenabilităţii finanţelor publice în România".
"Vorbim de Legea salarizării unitare, care a pornit şi a fost prezentată public ca o lege care elimină inechităţile din administraţia publică şi a creat mai multe probleme prin tot felul de excepţii care au apărut în ultimii ani. Ştiţi bine că atunci când a fost prezentată această lege se spunea că preşedintele României are salariul cel mai mare şi de acolo pornim cu restul salariilor. Nu mai este aşa, preşedintele României nu mai are salariul cel mai mare şi trebuie să reanalizăm această lege a salarizării. Legea pensiilor - această coaliţie a spus din primul moment: vrem să avem o lege a pensiilor bazată pe contributivitate. Şi atunci, bineînţeles că sunt două legi la care lucrăm şi forma finală o vom vedea în perioada următoare. Vom vedea dacă suntem gata cu o nouă lege a pensiilor în această perioadă şi putem să o aplicăm până atunci. Dar bugetul, bineînţeles, se construieşte pe legislaţia în vigoare", a mai spus premierul.
"Aici e vorba şi de a lega performanţa, veniturile, de performanţă - sunt mai multe lucruri. Pe lângă faptul că vrem să avem o ierarhizare clară, ar trebui să introducem şi nişte indicatori de performanţă, care să fie conectaţi la aceste venituri. Deci creşterea veniturilor să nu mai fie una decisă politic în fiecare an, să fie una legată de performanţa economiei", a precizat Florin Cîţu.
În ceea ce privește sporurile bugetarilor, analiza pe acest subiect se face în paralel cu cea pe buget.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Așadar legea trebuie reanalizată fiindcă Președintele nu mai are cel mai mare salariu.
P.S. = pensii speciale
Pe mine (de ex.) nu ma intereseaza salariul lui Putin. Puteti sa-i dati si 1 mld de ruble pe luna. O fi mult, o fi putin? Tu stii.
Ideea, la ce citezi tu, este ca veniturile unui bugetar sa aiba totusi o limita maxima, luandu-se ca referinta salariul presedintelui Romaniei (nu Putin).
Ca un roman n-ar avea de ce sa fie deranjat de ce am spus eu.
Se adevereste deci ca rusii folosesc arma dezinformarii prin postaci (troli) platiti.
Voi (mazeta, gryphus, hp, mmmircea, lok, zache58, demagogu.....si multi altii) sunteti la razboi.
PS. Rog sa ma ierte trolii pe care i-am omis!
Sunteti prea multi sa va amintesc pe toti deodata!
aceiasi bugetari speciali pe care voi astazi ii vaccinati preferential pt ca sunt 'esentiali' desi majoritatea sunt tineri
Nu apuci tu sa schimbi legile astea pt ca nu te vor lasa securistii dar vad ca la fiecare cativa ani apare cate unul ca tine care uita ca inaintea lui au incercat si altii
Tot o dai cu deficitul procentual, dar PIB-ul nu a crescut in volum, nu creste anual ?
Spui ca veniturile sa nu mai creasca politic ci in functie de performanta economica - asta ar inseamna ca atata timp cat e dreapta la putere, veniturile vor ramane fixe.
Bai nesimtitule, avem 3 milioane de romani care iau 1300 de lei pe luna, cu banii aia nu rezista nici macar o saptamana, conform cosului minim care e in jur de 900 de euro lunar.
Astea sunt problemele primordiale ale romanilor, cum sa se ajunga cu banii de la o luna la alta.
Ce ne pasa noua de unde faci tu rost de bani, ce ne pasa de problemele patronatului ?
Daca nu poti creste veniturile, bani in buzunarele noastre, ce mortii tai cauti acolo ?
De ce nu a dat PSD-ul tau cand PIB-ul era mai mare?
USL-ul iti spune cava, Mariaj din mare dragoste dintre Pontalau si Cacarau incheiat cu divort, cand primul a vrut sa ia tot potul (si s-a ales cu rahat) iar celuilalt nu i-au mai ramas nici firmiturile.
el nici acasa la el nu are curaj sa faca ceva
Si salariile bugetarilor colosale aberante si nejustificate-tot o hotie Catule
Toate trebuie taiate/desfiintate Catule ca suntem in pragul falimentului de tara fara sa fi facut NIMIC cu 130 de miliarde de euro datorie externa-toti s-au dus la Justitia corupta si securisti tradatori si parazitii din MAPN fara nici o justificare.
Adica statul MAFIOT Catule!!
2. Taierea lor e neconstitutionala, un drept o data castigat nu mai poate fi luat inapoi.
Ar fi bine ca ele sa se bazeze doar pe contributivitate, dar in rest, sunt doar un pretext al unor de pe la USR, un slogan stupid, ca ala cu Voiculescu mare specialist in sanatate, cand el e un oengist pe banii lu taticu.
Cand ti-o faci cu mana ta ce rost are vaicareala ?
Imprumuta Catule cat poti pana ajungem la faliment ca oricum nu mai e mult.
Asta e reforma PNL imprumuturi externe sa acoperim hotiile cu pensii si salarii colosale.
In rest NIMIC.
V-a pus statul mafiot cu botu pe labe.
dar cat din aceasta suma reprezinta crestera pensiile
speciale(sume, nu procente).
daca nu umblati sanatos la aceste pensii, cu parere
de rau, nu cred ca veti mai face si bugetul pe anul
viitor.
singura resursa materiala si morala este: numai
pensii pe baza de contributivitate;
repet ce sustin: Romania NU are oameni speciali care
sa primeasca pensii speciale.
Datorita acestor "pensionari speciali" s-au pierdut
atatea procese la cedo, atatea procese de coruptie(
vezi ce se intampla acum cu procesele de coruptie
ale mafiotului din constanta) sunt castigate de mafioti
romani si straini.
UK - 8%
IRL - 5%
NOR - 6%
TUR - 8%
DNK - 8%
CZE - 9%
DEU - 10%
BEL - 10%
ESP - 11%
FRA - 14%
ITA - 16%
Sau vrei a zice altceva?
https://standard.ro/salarii-productivitate/
Citu /25.01.2021: " ...vorbim de 1,1% din PIB suplimentar faţă de ceea ce aveam anul trecut la buget".
Nu cumva tocmai ce ne-a spus ca cresterea PIB va fi de 4 ori mai mare fata de presupusa cresterea a pensiilor?