Guvernul a aprobat în ședința de miercuri declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată în vederea lărgirii centurii București Sud și pentru construirea unei secțiuni din autostrada Brașov- Tg Mureș- Cluj- Oradea, a anunțat premierul Florin Cîțu. "V-am spus că este un proiect al investițiilor și începem din prima zi", a precizat Cîțu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima hotărâre de Guvern se referă la declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes naţional, lărgire la 4 benzi - Centura Bucureşti Sud.

"Începem exproprierea şi proiectul avansează", a spus premierul.

A doua hotărâre de Guvern vizează declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate care constituie un coridor de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes naţional, secțiunea 3B Mihăiești- Suplacu de Barcău din cadrul proiectului de investiții autostrada Brașov- Tg Mureș- Cluj- Oradea.

Este vorba de 70 de kilometri, a precizat Cîțu.