Cunoscut astăzi pentru rolul său în fondarea Tesla și SpaceX, miliardarul sud-african Elon Musk nu a avut în plan dintotdeauna să devină un antreprenor, scrie Fox Business.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui utilizator de pe Twitter numit Pranay Pathole, Musk și-a depus inițial CV-ul la acum defuncta companie de Internet Netscape în 1995.

Pathole a afirmat că Musk „și-a trimis CV-ul, a încercat să stea la ei pe hol dar a fost prea timid să vorbească cu cineva”.

„Așa că și-a fondat propria companie de Internet (Zip2) fiindcă nu se putea angaja nicăieri”, a adăugat acesta.

Musk a confirmat povestea însă cu o clarificare: putea să se angajeze „doar că nu la o companie de Internet (nu erau multe pe atunci)”.

Miliardarul sud-african a condus Zip2 timp de 4 ani după care Compaq i-a cumpărat startupul pentru aproximativ 305 milioane de dolari în 1999.

După ce a vândut Zip2 Musk a cofondat PayPal, achiziționată la rândul ei de către eBay în iulie 2002 pentru 1,5 miliarde de dolari.

Musk a fondat apoi SpaceX în 2002 și a investit 6,3 milioane în startupul Tesla Motors doi ani mai târziu. Lucru mai puțin știut, Musk nu a fost unul dintre fondatorii originali ai producătorului de mașini electrice ci unul dintre principalii investitori în primele sale zile.

Acesta a devenit CEO al Tesla abia în 2008.

Pe lângă „aventura” nereușită a lui Musk la Netscape, Pathole a dezvăluit într-un tweet de săptămâna trecută că miliardarul sud-african a lucrat la o companie de jocuri video din Palo Alto.

„Numele acelei companii de jocuri video se numea Rocket Science”, a dezvăluit acesta, adăugând că „sorții îi place ironia”.

„Adevărat. Vremuri antice”, a răspuns Musk.

Astăzi Musk este depășit în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni ai planetei doar de către CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. Averea lui Musk era evaluată la 151 de miliarde de dolari la 5 martie, potrivit Bloomberg.