Compania Nike este ţinta ironiilor online după ce fotografii cu un nou model de pantofi sport au dezvăluit folosirea incorectă a literelor greceşti în cazul scrierii numelui mărcii. Fotografiile cu noua linie de pantofi sport pe care sunt inscripţionate litere greceşti au stârnit glume, dar şi nemulţumire.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Sneaker News, preluat de News.ro. pantofii sport - modelul Air Force 1 Lows modificat - urmează să fie lansaţi pe site-ul Nike în curând şi reprezintă un omagiu adus zeiţei înaripate a victoriei, Nike, din mitologia greacă.

În interiorul pantofilor din piele este imprimată descrierea zeiţei Nike. Pe spatele pantofului stâng este cusut cu fir argintiu cuvântul Nike în litere greceşti, iar pe cel drept, o ramură de palmier reprezintă victoria.

Într-un mesaj pe Twitter devenit viral, Zoe Gardner a subliniat că literele, care ar trebui să redea cuvântul „Nike”, reprezintă de fapt „Piks” citit în limba elenă.

„Nu mă pot abţine. Mă supără atât de mult. Ştiu că nu contează, doar un idiot ar purta pantofi pe care scrie «piks» în litere greceşti şi să creadă că scrie Nike, şi nu ar trebui să îmi pese ce pantofi poartă idioţii, dar, mă enervează foarte mult. Există 11 milioane de greci, întrebaţi unul dintre ei”, a scris ea, potrivit The Independent.

Postarea lui Gardner a fost apreciată de peste o mie de utilizatori, iar mulţi au spus că sunt de acord cu ea.

Unul a răspuns: „Înţeleg şi empatizez cu această furie, nu pentru că sunt fluent în Greacă, ci pentru că tocilarul matematician din mine este şocat”.

Altul a spus: „Asta m-a enervat mai mult decât pot descrie... arată atât de greşit”.

Gardner a completat, subliniind că „Nike” este un cuvânt grecesc. O persoană a contracarat susţinând că e posibil să fie o scriere stilizată doar pentru amuzament. Scrierea corectă a numelui zeiţei, după care a fost botezată şi compania, este „NIKH”.