​Societatea modernă se raportează, din ce în ce mai mult la sisteme digitalizate și se deschide organic către inteligența artificială. Orașele și satele europene sunt în plin proces de transformare în Smart City și Smart Village. În acest context, NEOS parte a Urbioled a dezvoltat una dintre cele mai complexe soluții de telegestiune și Smart City și contribuie activ la creșterea calității vieții și protejarea mediului înconujurător.

Ana Maria Ciotir, CEO Urbioled: ”NEOS - Soluție de telegestiune și Smart City se beazează pe o viziune integratoare”Foto: Urbioled

NEOS acoperă problemele solide existente în societățile prezentului referitoare la managementul resurselor și gestionează eficient: consumul de energie, economisirea resurselor, deficiențele legate de supraaglomerare, programarea și controlul de la distanță.

”NEOS a fost dezvoltat pe baza unui concept integrator. Rezultatele oferite de NEOS răspund la problemele stringente din societatea momentului și asigură soluții complete și integrate, astfel încât să susținem principiile green society: economisire, eficiență, management controlabil”, declară Ana Maria Ciotir, CEO Urbioled.

NEOS implică activitatea de cercetare susținută a departamentului TEQ din cadrul URBIO, în cei peste 3 ani în care soluția s-a transformat “de la idee la cheie”, sprijinit fiind de finanțarea europeană în cadrul proiectului Creșterea contribuției sectorului TIC pentru competitivitatea economică prin dezvoltarea de produse TIC inovative cu aplicabilitate în restul economiei românești”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Cod SMIS 2014+:129007.

”NEOS înseamnă și foarte multă muncă susținută de întrega echipă. S-a muncit și noaptea și în weekend, deoarece produsul este dedicat infrastructurii comunităților, fie că discutăm despre sate sau orașe, implică iluminat public inteligent și nu numai, și de aceea a fost necesar să derulăm teste noaptea. Implicarea și profesionalismul cu care s-a realizat dezvoltarea NEOS se regăsesc în rezultatele de eficiență pe care le susținem”, adaugă Ana Maria Ciotir, CEO Urbioled.

Scalabil și adaptabil oricărei comunități de oriunde din lume, NEOS contribuie la gestionarea sustenabilă și eficientă a resurselor, cu un beneficiu suplimentar în creșterea calității vieții locuitorilor. Extins către tehnologiile noi, prin gestionarea infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice, contribuind la scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră, printr-o economie de energie estimată de peste 40%, funcționând în orice condiții și independent de accesul la internet, NEOS este pretabil atât pentru aglomerările urbane mari, unde nevoia de control și monitorizare este maximă, cât și pentru comunitățile mai mici, care iși gestionează, cu greu, resursele proprii.

Marea majoritate a proiectelor Smart City eșuează din cauza lipsei de maturitate, a deschiderii spre integrare și, de cele mai multe ori, din simplul motiv că sunt prea complicate. NEOS propune o soluție intuitivă, plug and play, cu autoinstalare, ușor de înțeles și de utilizat pentru beneficiarii acesteia pentru că, în definitiv, așa cum practica ne-a demonstrat, altfel nu se poate.

Mai mult, NEOS propune un serviciu unic în România, de asistență proactivă, în care beneficiarii sunt notificați asupra unei probleme apărute chiar înainte ca aceștia să o constate. Și pentru că deciziile sunt luate în timp real într-o comunitate inteligentă, NEOS implică alte două soluții inovatoare, brevetate de către departamentul TEQ al Urbioled.

Multisenzorul optic KAMSENS va face ca NEOS să detecteze orice condiție meteo nefavorabilă sau chiar extremă și să avertizeze utilizatorul, ba chiar să ia decizii, în sensul schimbării culorii luminilor sistemului de iluminat public stradal, din alb natural, eficient energetic, în alb galben, capabil să străbată fuioarele de ceață. Totodată, protocolul de comunicare brevetat de TEQ, denumit PREDICTNET, va duce comenzile și va returna parametri de funcționare cu o viteză extrem de rapidă, ajutând beneficiarul să perceapă și să decidă, în timp real, măsurile ce se impun.

Concret, NEOS reprezinta o puternică unealtă în mâna utilizatorilor, prin beneficiile financiare și operaționale pe care le oferă.

Articol susținut de Urbioled