Metrorex anunță că începând de miercuri, 8 februarie, călătorii care dețin un card contactless îl pot reîncărca în doar câteva secunde la un automat de vândut cartele din rețeaua de metrou. Serviciul este funcțional în toată rețeaua de metrou, mai puțin la automatele amplasate în stațiile de pe tronsoanele Gara de Nord 2 – Străulești și Nicolae Grigorescu 2 – Anghel Saligny.

Sistem de taxare la MetrouFoto: Metrorex

Această nouă funcționalitate va permite călătorilor să consulte și/sau să reîncarce pe cardurile contactless Metrorex titlurile de călătorie care au fost încărcate anterior pe cardurile deținute de călători, conform indicațiilor din meniul automatelor de vândut cartele. La automatele de vândut cartele nu se pot reîncărca titluri de călătorie cu reducere, potrivit companiei.

„Metrorex asigură această modalitate de reîncărcare a cardurilor contactless prin intermediul a 210 Automate de Vândut Cartele, amplasate pe Magistralele 1, 2, 3 și 5. Astfel, compania de transport îmbunătățește permanent paleta de servicii cu efect direct în creșterea gradului de satisfacție al călătorilor”, potrivit unui comunicat al companiei.

„Implementarea noului serviciu reprezintă un rezultat important care oferă, astfel, călătorilor facilități moderne de acces la metrou”, spune Metrorex.