Acționarul majoritar și directorul executiv al Twitter, Elon Musk, este acum cea mai urmărită persoană de pe platformă, detronându-l pe fostul președinte american Barack Obama, potrivit AFP.

Elon Musk si TwitterFoto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Joi, antreprenorul avea 133,08 milioane de urmăritori, față de 133,04 milioane pentru fostul șef de stat.

În anul care a trecut de când și-a anunțat oferta de cumpărare a Twitter, Elon Musk a câștigat peste 50 de milioane de urmăritori.

E favorizat Musk de Twitter?

În februarie, site-ul de știri Platformer a relatat că incendiarul miliardar i-a împins pe inginerii Twitter să pună în aplicare măsuri pentru a favoriza difuzarea mesajelor sale pe rețea.

Sub presiunea șefului lor, acești angajați au modificat filtrele de recomandare și au crescut mecanic propagarea tweet-urilor sale, potrivit Platformer.

Elon Musk și Barack Obama sunt cu mult înaintea cântăreților Justin Bieber (113 milioane de urmăritori), Katy Perry (108) și Rihanna (108), care completează top cinci, potrivit datelor site-ului specializat Social Blade.

Twitter a anunțat că toți utilizatorii care aveau o insignă albastră, sinonimă cu certificarea, dar care nu s-au abonat la noul abonament cu plată Twitter Blue, o vor pierde începând de vineri, 1 aprilie.

Într-un mesaj intern adresat angajaților companiei, Elon Musk a declarat săptămâna trecută că evaluează Twitter la 20 de miliarde de dolari, mai puțin de jumătate din cele 44 de miliarde de dolari pe care le-a plătit în octombrie pentru a prelua controlul grupului din San Francisco.