McDonald's a primit certificarea de angajator de top în România, în urma unei evaluări atente a angajamentului companiei față de calitatea mediului de lucru pentru cei peste 5.400 de angajați la nivel național. Certificarea a fost acordată în luna mai 2023, prin programul „Best Places to Work”, o inițiativă globală de evaluare în domeniul resurselor umane, care premiază angajatorii care se remarcă prin standarde înalte privind cultura organizațională și oportunitățile de dezvoltare profesională.

​McDonald's este recunoscut ca angajator de top în România prin certificarea „Best Place to Work”Foto: McDonald's

Un scor de 90% și rezultate foarte bune în evaluare

Certificarea „Best Place to Work” este acordată în urma unui proces complex de evaluare a opt factori ce țin de mediul de lucru, precum procedurile interne, politicile de resurse umane și implicare socială, lucrul în echipă, oportunitățile de dezvoltare la nivelul companiei. Scorul total obținut de McDonald's în România este de 90% și reflectă un nivel ridicat al angajamentului angajaților. În plus, conform datelor colectate pe parcursul procesului de certificare și evaluările propriilor angajați, compania a obținut un rezultat de peste 94% în secțiuni precum lucrul în echipă, relația cu managerii, leadership, acțiunile de responsabilitate socială, calitatea politicilor de resurse umane.

90% dintre managerii din restaurante și-au început cariera la McDonald’s

„Suntem onorați să fim recunoscuți ca un angajator de top din România. Este o reușită care ne arată că mediul de lucru și beneficiile pe care le oferim sunt apreciate de echipă. Credem că oamenii sunt cea mai importantă resursă și știm că succesul nostru depinde de satisfacția lor. De aceea, ne asigurăm că toți angajații simt că sunt încurajați să-și atingă potențialul și că au parte de sprijin, pentru a pune bazele unei cariere de succes”, a declarat Paul Drăgan, Director General McDonald's în România. „În plus, organizăm constant programe de training și dezvoltare profesională, oferim oportunități de avansare accelerată, recompensăm angajații cu reușite deosebite și promovăm din interior, peste 90% dintre managerii noștri începându-și cariera în restaurantele McDonald's”, a completat acesta.

Angajații companiei au posibilitatea să se implice în acțiuni de voluntariat, prin intermediul programului intern Voluntar@M, sau în campanii de susținere a activității Fundației pentru Copii Ronald McDonald. De asemenea, McDonald’s susține tinerii angajați studenți, cu rezultate bune atât la școală, cât și la locul de muncă, prin burse de performanță ce sunt acordate anual.

Angajator de top, recunoscut internațional

În fiecare an, programul global de certificare „Best Places to Work” colaborează cu organizații din diferite industrii pentru a le ajuta să măsoare și să-și îmbunătățească practicile de resurse umane și să aibă acces la instrumentele necesare pentru a realiza schimbări eficiente și durabile în organizațiile lor. Prin obținerea certificării „Best Place to Work” în România, McDonald's demonstrează angajamentul său față de mediul de lucru , care oferă oportunități de dezvoltare și satisfacție profesională pentru angajații săi.

​Articol susținut de McDonald's