Miliardarul Elon Musk i-a cerut prim-ministrei italiene Giorgia Meloni să găsească un loc istoric pentru lupta anunţată cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg și Elon MuskFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

Elon Musk a scris pe platforma X (fostă Twitter) pe care o deţine că a discutat atât cu Giorgia Meloni, cât şi cu ministrul culturii din guvernul condus de aceasta, Gennaro Sangiuliano, şi susţine că aceştia au căzut de acord asupra unui sit „epic”, relatează agențiile DPA și Agerpres.

Fără a dezvălui care este exact locul respectiv, el a adăugat că „totul din cadru va fi Roma antică, deci nimic modern”, declanşând astfel speculaţii că ar putea fi vorba despre Coloseumul din Roma, unde se desfăşurau în antichitate luptele de gladiatori.

Sangiuliano a dezminţit însă această versiune, afirmând că meciul dintre Musk şi Zuckerberg „nu va avea loc la Roma”, însă a confirmat că a purtat "o conversaţie lungă şi amicală" cu miliardarul care deţine companii cum ar fi Tesla sau SpaceX. Meloni nu a comentat.

Musk a mai scris pe X că „ne gândim cum să organizăm un mare eveniment caritabil şi istoric, respectând şi protejând complet în acelaşi timp siturile” şi a precizat că de managementul luptei se vor ocupa fundaţia sa şi cea a lui „Zuck”.

Conform agenției DPA, se pare că există o dispută privind destinaţia fondurilor strânse la eveniment. Ministrul culturii a afirmat că există planuri pentru donarea unei sume mari, „de multe milioane de euro”, către două spitale mari de copii din Italia, în timp ce Musk a scris în reţeaua sa socială că „toate încasările merg către veterani”.

Cum a început povestea despre lupta în cușcă dintre Musk și Zuckerberg

Vestea privind o luptă între cei doi miliardari, probabil una dintre cele mai bizare ale anului, a venit după ce pe 20 iunie un user i-a spus în glumă lui Musk pe Twitter, înainte de lansarea Threads, că nu ar trebui să se pună cu șeful Facebook, fiindcă Zuckerberg este bun la jiu-jitsu.

Musk i-a răspuns acelui comentator: „Sunt gata pentru o luptă în cuşcă, lol”, făcând referire la cuştile în care se desfăşoară luptele de MMA.

A doua zi, Mark Zuckerberg, care este la rândul sau un fan al artelor marţiale şi postează videoclipuri ale unor lupte, a răspuns pe Instagram cu o captură de ecran a mesajului lui Elon Musk însoţită de mesajul: „Trimite-mi locaţia”.

Musk a răspuns: „Vegas Octagon”, referindu-se la centrul în care se desfăşoară meciurile din campionatul de arte marţiale mixte (MMA).

Musk, în vârstă de 51 de ani, a crescut în Africa de Sud și a povestit că a participat la lupte de stradă când era tânăr, dar tot el scria recent că nu face mișcare „decât atunci când își prinde copiii și îi aruncă în aer”.

Musk este mult mai înalt decât Zuckerberg, având 186 cm, față de 171 cm. Zuckerberg are 39 de ani și este pasionat de jiu-jitsu, câștigând și unele turnee. Se pare că este pasionat și de „mixed martial arts” (MMA) și face antrenamente de ceva timp.

Citește și: