Cu o istorie de peste 125 de ani, Kempinski este grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa, având 82 de hoteluri și reședințe în cele mai luxoase stațiuni de pe glob. În curând vom avea și în Poiana Brașov un hotel Kempinski.

Grand Hotel Kempinski TatrasFoto: Lázár Peter / ČTK / Profimedia

• Proiectul din Poiana Brașov va fi un complex hotelier și va atrage o investiție de 70 de milioane de euro

• Rock Development Holding, care a încheiat un parteneriat cu Kempinski Hotels, este unul dintre cei mai activi dezvoltatori, până de curând doar pe palierul superior al pieței rezidențiale din București, cu investiții cumulate de peste 53 mil. euro

Rock Development Holding, una dintre cele mai active companii de dezvoltare imobiliară de pe piața rezidențială din București, a încheiat un parteneriat cu Kempinski Hotels, grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa, în urma căruia renumitul lanț va deschide prima sa unitate din România – primul hotel de cinci stele din Poiana Brașov.

Proiectul va atrage o investiție de 70 de milioane de euro din partea Rock Holding, urmând a fi primul complex hotelier de cinci stele de lux din regiunea Transilvaniei și debutul parteneriatului dintre cele două companii. Proiectul va marca și intrarea Rock Holding pe piața ospitalității din România, după ce a dezvoltat proiecte rezidențiale de referință în București.

”Munții din regiunea Brașovului sunt unii dintre cei mai spectaculoși din lume și suntem încântați că am găsit o nouă destinație pentru Kempinski în Poiana Brașov”, a declarat Bernold Schroeder, CEO Kempinski Group și President of the Management Board Kempinski AG. ”Ne dorim ca împreună cu Rock Holding să implementăm cele mai ridicate niveluri de lux pe scena ospitalității din regiune și să oferim o experiență cu adevărat de cinci stele tuturor turiștilor care vor alege România.”

Facilitățile extinse de SPA și wellness (by Resense Spa – global leader in luxury spa&wellness ) vor intensifica puterile vindecătoare ale peisajului montan, în timp ce trei restaurante vor prezenta aromele fine-dining internaționale. Un centru de conferințe și un spațiu pentru organizarea de evenimente corporative și private vor întregi varietatea generoasă de servicii și facilități.

Noul proiect hotelier va intra astfel în constelația globală a Kempinski, care numără 82 de hoteluri și reședințe de lux în destinații ultra-luxoase din Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa, America Centrală și Caraibe, la care se adaugă 26 de proiecte aflate în dezvoltare în prezent.

”Poiana Brașov este fără îndoială unul dintre cele mai atractive locuri din România și prezintă un potențial ridicat de dezvoltare”, a declarat Mircea Cotiga, CEO și unul dintre fondatorii Rock Holding. ”Viziunea noastră pentru Poiana Brașov este de a crea un refugiu montan de lux, care să ofere vizitatorilor experiențe memorabile și o serie de facilități concepute pentru a satisface nevoile de activități în aer liber, divertisment, relaxare și wellness. Acest proiect va oferi o casă de vacanță pentru oricine caută un colț de paradis în mijlocul Munților Carpați.”

Poiana Brașov reprezintă poarta de intrare către unele dintre cele mai fascinante peisaje din Europa Centrală și de Est și un magnet pentru împătimiții de activități în aer liber. ”Colecția noastră în creștere de destinații în stațiuni montane europene reflectă cererea tot mai ridicată din partea oaspeților pentru vacanțe care îi introduc în lumea naturală și le oferă oportunitatea pentru noi aventuri,” adaugă Bernold Schroeder. ”De la vacanțe de iarnă pline de zăpadă până la evadări aventuroase de vară, Poiana Brașov reprezintă o destinație pe tot parcursul anului pentru iubitorii de activități în aer liber.”

Oaspeții cazați în stațiunea montană Poiana Brașov vor avea acces direct la aproape 24 de kilometri de pârtii de schi amplasate pe flancurile Masivului Postăvarul, una dintre cele mai pitorești zone de munte din Europa Centrala, iar în pădurile din vecinătate pot fi surprinși și urșii bruni. Orașul Brașov, amplasat în imediata apropiere a stațiunii, găzduiește biserici gotice, străzi pietruite și case baroce care evocă esența Transilvaniei. Oaspeții pot ajunge în mai puțin de 45 de minute la unele dintre destinațiile obligatorii de vizitat din România, inclusiv Castelul Bran – casa contelui Dracula, turnurile de basm ale Castelului Peleș și zidurile puternice ale Cetății Râșnov.

Despre Kempinski: Creat în 1897, Kempinski Hotels este grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa. Moștenirea bogata a Kempinski, de servicii personale impecabile și ospitalitate superbă, este completată de exclusivitatea și individualitatea proprietăților sale. Astăzi, Grupul Kempinski administrează 82 de hoteluri și reședințe în 35 de țări și are în prezent peste 26 de proiecte prestigioase în dezvoltare pe tot Globul. Fiecare hotel de cinci stele reflectă puterea și succesul mărcii Kempinski, fără a pierde din vedere moștenirea sa; fiecare este impregnat cu calitatea pe care oaspeții au ajuns să o aștepte de la Kempinski, concomitent cu îmbrățișarea tradițiilor culturale locale. Portofoliul cuprinde proprietăți istorice, hoteluri urbane premiate, stațiuni remarcabile și reședințe spectaculoase. Kempinski este membru fondator al Global Hotel Alliance (GHA), cea mai mare alianță globală de mărci independente de hoteluri.