Activitatea cu publicul este suspendată marţi la Registrul Comerţului Bucureşti şi în mai multe registre din ţară, după ce membri ai Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) au declanşat un protest spontan, pentru a doua zi consecutiv, nemulţumiţi de salarii.

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC)Foto: AGERPRES

"Blocul Naţional Sindical informează că, astăzi, 30 aprilie 2024, membri ai Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federatia Publisind şi la Blocul Naţional Sindical, au intrat în protest spontan pentru a doua zi consecutiv. Activitatea cu publicul este suspendată la Registrul Comerţului Bucureşti şi în mai multe registre din ţară. Acţiunea nu este organizată de SAONRC, dar membrii sindicatului iau parte la aceasta.", precizează BNS, printr-un comunicat.

Salariaţii ONRC au protestat vineri în faţa Ministerului Justiţiei solicitând majorări ale salariilor de bază şi acordarea sporului de risc şi solicitare neuropsihică. În perioada 18-22 aprilie, angajaţii au fost în grevă japoneză, iar în intervalul 23-25 aprilie au avut loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor ONRC. (Agerpres)