Apple a prezentat marți noi versiuni ale tabletelor sale iPad Air și iPad Pro, primele sale modele noi din aceste game de la sfârșitul anului 2022, după doi ani de scădere a vânzărilor pe această piață, potrivit AFP.

iPad Air la eMAGFoto: Hotnews

Având o grosime de puțin peste 5 mm, noul iPad Pro este „imposibil de subțire”, s-a lăudat John Ternus, un vicepreședinte al grupului californian, într-o înregistrare video postată online.

În locul cipurilor M2 utilizate pe modelele anterioare, noua tabletă este echipată cu cipul M4, conceput de Apple. „Acesta poate oferi aceleași performanțe ca M2, în timp ce utilizează jumătate din energie”, s-a lăudat Tim Millet, un alt vicepreședinte.

Acesta a subliniat, de asemenea, performanțele sale în gestionarea sarcinilor care necesită inteligență artificială (AI), un subiect despre care Apple a vorbit puțin, în timp ce vecinii și concurenții săi din Silicon Valley își intensifică anunțurile și noile produse legate de această tehnologie.

Prețul pentru noul iPad Pro pornește de la 1.000 de dolari, iar pentru iPad Air va începe de la 600 de dolari pentru modelul mai mic, în timp ce prețul iPad-ului de bază al mărcii scade de la 430 de dolari la 350 de dolari.

„Nu sunt prea multe lucruri noi de spus despre iPad”, a reacționat analistul Benedict Evans pe rețeaua de socializare Threads.

„Este de aceeași mărime cu Mac-ul, dar nu a cucerit lumea, nu pentru că nu este «la fel de bun ca un Mac», ci pentru că, pentru majoritatea oamenilor, iPhone-ul le satisface deja toate nevoile în materie de calculator”, a adăugat acest expert în tehnologie.

Vânzările mondiale de tablete au crescut foarte ușor în primul trimestru al acestui an, „după mai bine de doi ani de declin”, potrivit IDC.