Circa 10.000 de rezervări au fost făcute de turişti pentru a petrece prima săptămână din luna iunie în staţiunile de pe litoralul românesc, potrivit Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT).

Statiunea Olimp - panorama aerianaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Romanii iau deja cu asalt agenţiile de turism, pentru rezervări către Litoral, staţiuni montane şi balneare, către Delta Dunării, Transilvania, Maramureş, Muntenia sau Banat - acasă, în România. Litoralul este deja, la fel ca şi în fiecare an, 'destinaţia vedetă' (cca 10.000 rezervări pentru prima săptămână de după 1 iunie!), iar recomandările şi studiile promovate de reputaţi medici şi cercetători, conform cărora apa sărată a mării distruge virusul, transformă vacanţa la mare, anul acesta, în terapie şi medicament", au declarat reprezentanții FAPT.

Potrivit acesteia, tarifele pentru luna iunie sunt estimate la 180 lei/cameră cu mic dejun/noapte la Eforie, la 200 lei/cameră cu mic dejun/noapte la un hotel de 3 stele la Mamaia, la 200 - 300 lei/apartament de vacanţă/noapte în Mamaia. La acelaşi tarif de 200 lei/cameră cu mic dejun/noapte turiştii se pot caza la un hotel de 4 stele în sudul litoralului, de exemplu în staţiunile Venus sau Olimp, potrivit Agerpres.