Mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare și din magazinele Carrefour și Auchan, din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un aditiv utilizat - guma de carruba.

Inghetata retrasa de la vanzareFoto:

„Vă informăm, ca urmare a notificării primite din partea producătorului Froneri Franța, Carrefour România SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor mentionate mai jos. Motivul rechemarii: prezenta oxid de etilena in aditivul utilizat in fabricarea produselor - guma de carruba”, indică anunţul postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Produsele menţionate au fost livrate la nivel national, în toate magazinele din reţeaua Carrefour.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Și din magazinele Auchan din toată țara au fost retrase de la vânzare unele loturi de înghețată Milka și Kit Kat.

În ultima perioadă, mai multe tipuri de îngheţată au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Loturi de îngheţată vândute magazinele Metro, precum și unele vândute în lanţul de hipermarketuri Cora au fost de asemenea retrase de la vânzare. Recent, și un desert vândut în lanţul de magazine Cora a fost retras din cauza conţinutului mare de oxid de etilenă, acelaşi motiv determinând retragerea de pe piaţa din România a mai multor loturi de îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix.

Produsele care conţin un aditiv numit roşcovă (caruba) şi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, vor trebui retrase toate de pe piaţa europeană, chiar dacă pesticidul nu este detectat, a decis recent Comisia Europeană.