Luna iulie nu vine cu nicio minivacanță pentru români, în condițiile în care nu există nicio sărbătoare legală în această lună. În schimb, în luna August va exista o zi liberă legală și o „punte” pentru bugetari, astfel că numeroși români vor avea din nou parte de o minivacanță.

Zile libere legale - CalendarFoto: Flynt / Dreamstime.com

Pe 15 august, care cade într-o zi de marți, este sărbătoare legală (Adormirea Maicii Domnului), astfel că pentru toți românii este zi liberă. Pentur bugetari, ziua de luni 14 august a fost declarată zi liberă, pentru a se face o „punte” cu weekendul.

Guvernul a decis încă de la finalul anului trecut ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie zile libere pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

Care sunt zilele libere 2023 - sărbătorile legale când nu se lucrează

În 2023 sunt 15 zile libere legale: trei în weekend și 12 în timpul săptămânii. La acestea se adaugă cele trei zile libere pentru bugetari în 2023, respectiv 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august.

Câte zile libere legale vor mai fi până la sfârșitul anului:

  • 14 august - luni - doar pentru bugetari
  • 15 august – marți – Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie – joi – Sfântul Andrei
  • 1 decembrie – vineri – Ziua Națională a României
  • 25 decembrie – luni – Crăciunul
  • 26 decembrie – marți – Crăciunul

Sursă foto: Dreamstime