Lavinia Bughiu, soția vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a fost condamnată la 8 luni închisoare, într-un dosar privind comercializarea de mărfuri contrafăcute, scrie Jurnalul de Argeș. Pedeapsa a fost amânată cu un termen de supraveghere de 2 ani, însă decizia poate fi atacată.

Decizie instanțăFoto: Sergey Mironov / Alamy / Alamy / Profimedia

Lavinia Bughiu a fost condamnată vineri de către Judecătoria Pitești la 8 luni de închisoare, dar magistrații au decis suspendarea sub supraveghere, timp de doi ani, a executării pedepsei.

Sentința a venit după ce soția vicepreședintelui CJ Argeș a fost dată în judecată de 15 branduri celebre, în mai 2022.

Lavinia Bughiu a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În 2018, ea a vândut, în magazinul său din Pitești, haine, încălțăminte și parfumuri ale unor branduri de lux, însă, de fapt, acestea, erau falsuri, conform presei locale.

Giorgio Armani, Gucci, Louis Vuitton, Chanel, Christian Dior Perfumes, Tommy Hilfiger, Puma, Polo Ralph Lauren, Burberry, Moncler, Adidas, Nike, Converse și Zara i-au deschis proces penal Laviniei Bughiu.

Soția vicepreședintelui CJ Argeș este obligată să plătească mai multor firme prejudiciate suma totală de 12.360 de euro, la care se mai adaugă și 800 de lei, cheltuieli de judecată.

De asemnea, Bughiu este obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul Agenției Pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Primăriei Piteşti.

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu drept de apel în 10 zile.

Cine este Adrian Bughiu

Adrian Bughiu este vicepreședinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș.

El a declarat recent că nu susține varianta unei candidaturi pe liste comune cu PNL la alegerile din 2024.

  • „Pentru că a trebuit să scoatem țara din faliment, am intrat la guvernare și am scăpat astfel PNL de la groapa de gunoi a istoriei politice. Este de ajuns!
  • Deși la nivel de Consiliul Judetean Arges avem o colaborare cât de cât constructivă, la nivelul județului Argeș avem de-a face cu oameni cu o atitudine duală, cu o activitate bazată exclusiv pe demagogie.
  • Deși parteneri în coaliție la nivel național, cei de dreapta sunt principalii opozanți ai PSD în Argeș. Și asta nu ar fi nimic dar, din disperarea lor, în loc să vină cu o critică constructivă, nu fac altceva decât să atace și să distrugă!”, a spus Adrian Bughiu.

Potrivit declarației de avere, Adrian Bughiu are 4 terenuri intravilane în județele Dâmbovița și Argeș, o casă de vacanță și una de locuit, două apartamente și un BMW X1, considerat un autoturism crossover de lux. La data publicării declarației de avere, iunie 2023, avea peste 120.000 de lei în conturi. La botezul copilului a primit un dar de 295.000 de lei, conform documentului.

Bughiu a încasat 146.016 de lei de la CJ Argeș, iar soția lui, în calitate de director al unei societăți a avut un venit anul de 18.600 de lei.