Premierul Marcel Ciolacu a precizat că a dat spre analiză propunerea privind eventuala închidere a supermarketurilor în week-end, pentru a vedea care este impactul unei astfel de propuneri. El a mai spus că o decizie în acest sens „nu este una uşoară”, potrivit News.ro.

SupermarketFoto: Shutterstock

„Am dat în discuţie, la tehnicul Guvernului, să vedem în primul rând impactul. Nu e o decizie uşoară. Acum trebuie să fim corecţi, că nu există evaziune la supermarketuri, în primul rând. În al doilea rând nu ştim dacă acoperim nevoia cetăţenilor, dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba numai de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare. Şi atunci românilor li s-a spus să-şi facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz”, a declarat Ciolacu.

El susține că nu vrea să le spună românilor când să se ducă la magazin să-şi cumpere alimente.

„Totuşi e decizia dumneavoastră, a mea, a fiecăruia dintre noi, dar am dat-o în calcul să vedem totuşi impactul. Nu e o decizie uşoară dar, dacă avem un sistem alternativ viabil, atunci se poate ajunge la o astfel de decizie”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută, la finalul şedinţei de joi a Consiliului Politic Naţional al PSD, la Palatul Parlamentului.