Rompetrol Well Services, companie membra a Grupului Rompetrol, si-a extins in aceasta toamna activitatile de servicii speciale la sonda si in Ungaria si Bulgaria, in urma unor contracte cu o valoare totala de peste 800.000 dolari, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit acestuia, Rompetrol Well Services a inceput din luna octombrie cimentarea si tubarea a doua sonde geotermale in apropierea localitatilor Miskolocs si Mako din Ungaria.

"Potentialul de dezvoltare a regiunii Marii Negre este demonstrat prin resursele dovedite de gaze naturale in zona de Nord-Vest a Bulgariei, resurse de hidrocarburi in zona de Est a Ucrainei, chiar si in zona de Est a Ungariei, prin potentialul mare de exploatare a apelor geotermale ca sursa alternativa de energie. In acest sens, Rompetrol Well Services si-a propus pe termen mediu extinderea serviciilor oferite, intentia fiind sustinuta atat de experienta, de reteaua de baze operationale ale companiei de pe teritoriul Romaniei, cat si de capabilitatea de a mobiliza rapid si la costuri reduse, echipamente si personal in tarile vecine", a declarat Adrian Stanescu, directorul general al Rompetrol Well Services.

In Bulgaria, compania lucreaza la doua sonde petroliere de mare adancime, de peste 3.000 metri, in vecinatatea localitatii Pleven. Pentru realizarea acestor proiecte au fost detasati 15 angajati din Romania.

Rompetrol Well Services (PTR) a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o majorare cu 17% a veniturilor totale fata de indicatorul aferent perioadei similare din 2010, de la 19.4 milioane dolari la 22.7 milioane dolari. In aceeasi perioada, profitul net obtinut de companie s-a mentinut la nivelul celui din 2010, aproximativ 3.4 milioane dolari.

Pentru acest an, compania si-a propus atingerea unor venituri totale 30 milioane USD, in crestere cu 13% fata de rezultatul din 2010. Programul de investitii a RWS in acest an a fost de 4 milioane USD.

Infiintata in 1951, Rompetrol Well Services are in prezent 330 de angajati in Romania si 18 la filiala din Kazakhstan si a mai prestat servicii in Iraq, Iordania, Grecia si Turcia. Din 2000 compania a fost preluata de Grupul Rompetrol, acesta fiind actionarul majoritar cu 71,73%.