Octavian Lohan, unul dintre cei mai buni profesioniști ai sectorului din ultimii 30 de ani, a murit la 72 de ani, a anunțat compania Transelectrica. De-a lungul timpului, Octavian Lohan a deținut mai multe funcții de conducere în cadrul Transelectrica SA: Director al Dispecerului Energetic Național, Director de Divizie UNO-DEN, Director General, Director General Adjunct și membru al Directoratului.

Octavian LohanFoto: Transelectrica.ro

Transelectrica amintește că Octavian Lohan și-a dedicat întreaga sa carieră Sistemului Electroenergetic Național, iar experiența sa a fost una impresionantă, de-a lungul carierei fiind parte activă a marilor schimbări ale sectorului energetic din ultimii 40 de ani.

A operat Sistemul Electroenergetic Național înainte de 1989. Ulterior, a fost implicat și a coordonat în toate transformările care au avut loc în sectorul energetic în general, și în cadrul Sistemului Electroenergetic Național în special, după anul 1990.

Octavian Lohan a participat la procesele de interconectare la rețeaua electrică europeană și de cuplare a celor două zone europene sincrone, la cele de implementare a piețelor de energie electrică, de operare coordonată și de integrare a resurselor regenerabile în Sistemul Electroenergetic Național.

Octavian Lohan a fost și formator al specialiștilor de azi din DEN și Transelectrica SA.

Conducerea și angajații CNTEE Transelectrica SA aduc un ultim omagiu lui Octavian Lohan, spunând despre el că a contribuit în mod semnificativ la interconectarea Sistemului Electroenergetic Național la rețeaua europeană de transport al energiei electrice.