Hidroelectrica a preluat astăzi UCM Reșita, cea mai veche unitate industrială din România, pentru suma de 67,8 milioane de lei, potrivit unui comunicat al producătorului de electricitate.

UCM ReșițaFoto: Simona Lisacenco | Dreamstime.com

UCM Reșița este specializată în fabricarea și comercializarea de hidroagregate și echipamente auxiliare, precum și în prestarea de servicii de mentenanță și asistență tehnică specializată în domeniul energetic.

Procedura de vânzare cuprinde toate activele, know how-ul, contractele în derulare, brevetele și licențele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare și îmbunătățire a hidroagregatelor și echipamentelor auxiliare, la care se adaugă un număr de aproximativ 450 de salariați.

„Tranzactia are scopul de a securiza baza de active a UCMR, unică în Sud-Estul Europei, cu rol esențial în eficientizarea activității de mentenanță și retehnologizare, în îmbunatățirea disponibilității hidroagregatelor, pentru asigurarea unui management mai eficient al activelor de producție energie electrică deținute de Hidroelectrica, obținând astfel consolidarea funcției de mentenanță la nivelul grupului”, argumentează Hidroelectrica.

Fondată în 1771, UCM Reșița este cea mai veche unitate de producție industrială de construcții mașini în domeniul energetic din România și una dintre cele mai vechi din Europa.

UCMR a contribuit la producerea echipamentelor a peste 80% din grupurile hidroenergetice aflate în portofoliul Hidroelectrica.

UCM se afla din anul 2011 în procedură de insolvență.

Sursa foto: Dreamstime