Premier Energy, al treilea mare furnizor de gaze din România, achiziționează CEZ Vânzare, furnizor de electricitate cu un portofoliu de 1,4 milioane de clienți, de la fondul de investiții Macquarie Asset Management. Tranzacția este una dintre cele mai importante din acest an pe piața de energie. CEZ Vânzare va fi rebranduită, însă pentru clienți nu vor fi modificări în contracte.

Sursă de energie electricăFoto: Roman Demtsiu | Dreamstime.com

Tranzacția intră în vigoare după finalizarea tuturor procedurilor legale și comerciale necesare. CEZ Vanzare va rebranduit cu numele noului proprietar.

„Achiziția CEZ Vânzare este un pas extrem de important în strategia noastră de dezvoltare locală și regională, în linie cu planul anunțat de a deveni o platformă energetică regională. Suntem implicați pe termen lung în distribuția și furnizarea de gaze naturale în România, precum și în producția și furnizarea de energie electrică din surse regenerabile.

Avem un business care se extinde atât organic, cât și prin achiziții și fuziuni, iar obiectivul nostru este integrarea pe verticală. Așadar, preluarea CEZ Vânzare creează sinergii în grupul nostru și ne completează portofoliul”, a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy, potrivit unui comunicat al companiei.

Preluarea CEZ Vânzare de către Premier Energy nu va avea impact asupra prevederilor contractuale ale clienților

Strategia CEZ Vânzare va rămâne concentrată pe furnizarea de energie electrică și gaze naturale.

Tranzacția și schimbarea de proprietate nu vor avea niciun impact asupra prevederilor contractuale dintre companie și clienții săi, angajați, furnizori sau parteneri. De asemenea, echipa și detaliile de contact ale CEZ Vânzare rămân neschimbate în perioada următoare.

Până la finalizarea tranzacției, clienții sunt invitați să utilizeze aceleași canale de comunicare pentru orice aspect legat de operațiunile companiei.

Înființată în 2007, Premier Energy operează ca distribuitor și furnizor pe piața gazelor naturale din România, fiind al treilea mare jucător de profil, după Engie și E.ON.

Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz în București şi în zonele limitrofe capitalei: zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.

Compania este deținută de holdingul din energie Premier Energy PLC înregistrat în Cipru, controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, prin intermediul fondului de investiții Emma Capital.

Totodată, Premier Energy PLC este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică în Republica Moldova, cu o cotă de piață de circa 70%.

La finalul anului trecut, Premier Energy a achiziționat majoritar compania Alive Capital, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile. Prin aceste achiziții, grupul își pregătește tranziţia către energie regenerabilă, ținta setată pentru România și în regiune fiind de 300-500 MW în următorii cinci ani.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de electricitate din sud-vestul României, precum și furnizor de gaze.

Sursa foto: Dreamstime