ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET Grozăveşti pentru sedii ale instituţiilor din sectorul energetic, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Claudiu Creţu, în cadrul unui eveniment de prezentare a proiectului, potrivit Agerpres.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja și directorul general al ELCEN Claudiu CrețuFoto: Inquam Photos / Saul Pop

„Pe terenul de la Grozăveşti unde astăzi sunt echipamente vechi, ruginite este vechea gospodărie de păcură vrem să prezentăm un concept cu sedii pentru Ministerul Energiei şi pentru toate companiile din energie”, a explicat Creţu.

El a precizat că se are în vedere şi realizarea unei zone de socializare, cu cafenele. „Ne interesează să atragem cât mai mult tineret şi este zona de socializare. Va fi zona de hub, (...) este foarte important să atragem creierele tinere să se simtă într-un mediu frumos, plăcut şi să avem cât mai multă creativitate pentru viitor, evident, zona de conferinţe şi sus birouri. Sperăm că acest proiect se încadrează şi în viziunea urbanistică şi de dezvoltare a Sectorului 6”, a adăugat Claudiu Creţu.

La rândul său, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a estimat că acest cartier va fi edificat în trei, patru, cinci ani. „Avem terenul, avem toată disponibilitatea din lume, cu un parteneriat public-privat sau cu o altă formulă de investiţie vom dezvolta acest proiect ca într-un orizont de timp de trei, patru, cinci ani să mutăm energia românească din Bucureşti în cartierul Energiei”, a spus Burduja.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a atras atenţia că fără Plan Urbanistic Zonal proiectul nu va putea fi implementat. „Acest proiect pentru Sectorul 6 este foarte binevenit. Este o investiţie a unei firme mari de energie. (...) Oamenii îşi doresc să aibă job-uri aproape de casă, înseamnă mulţi bani veniţi la bugetul local”, a transmis Ciucu.

Un proiect similar este deja în derulare, fiind vorba de o zonă din București în care să-și aibă sediile instituțiile din sistemul judiciar. Pe 24 aprilie ministrul Justiției Alina Gorghiu a estimat că termenul de finalizare pentru Cartierul justiției este de aproximativ 5-6 ani, cu costuri care se vor ridica la un miliard de euro. În zona limitrofă cartierului, va fi ridicată și o sală de concerte cu o acustică adecvată concertelor de muzică clasică, informează Agerpres.