Proiect USR: IMM-urile validate de piata, facilitati la plata contributiilor pentru angajati

de RH     HotNews.ro
Marţi, 27 iunie 2017, 13:13 Economie | Finanţe


Doi deputati USR propun intr-un proiect de lege ca IMM-urile cu activitate validata de piata sa beneficieze de scutirea de la plata a contributiilor sociale, de sanatate si de somaj datorate de angajator, pentru veniturile a cel mult cinci salariati, angajati pe o perioada nedeterminata.

Deputatii Cristina Pruna si Claudiu Nasui arata ca pot beneficia de aceste facilitati IMM-urile care au fost infiintate de cel putin trei ani si au inregistrat profit in fiecare an. Sunt excluse firmele care au primit subventii de la stat sau au realizat mai mult de 20% din venituri din contracte cu autoritati sau institutii publice ori din contracte cu companii cu capital majoritar de stat.

Facilitatile fiscale respective se vor acorda in limita unui castig salarial mediu brut pe economie din anul anterior pentru fiecare din cei cinci salariati carora li se poate aplica aceasta schema de sprijin.

Facilitatile fiscale se aplica tuturor firmelor care se incadreaza in conditiile prezentate si nu doar celor alese de institutii ale statului in urma unor procese birocratice. Prin urmare nu este nevoie de consultanti pentru a beneficia de pe urma facilitatii.
Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

2116 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  nemaipomenit! (Marţi, 27 iunie 2017, 13:22)

  PanaitCristian [anonim]

  Ar fi nemaipomenit, felicitari pentru initiativa, macar daca s-ar aproba !
 • +4 (4 voturi)    
  finally (Marţi, 27 iunie 2017, 13:26)

  bogdan1477 [utilizator]

  Dupa 6 luni apare si prima initiativa legislativa sanatoasa. Asta ar trebui propus saptaminal, mediatizat, etc.
 • +4 (4 voturi)    
  Bravo USR (Marţi, 27 iunie 2017, 13:30)

  cadian [utilizator]

  Sper sa se concretizeze ...
 • +2 (2 voturi)    
  Initiativa excelenta... (Marţi, 27 iunie 2017, 14:01)

  JestersTear [utilizator]

  ... insa le recomand celor doi initiatori sa faca si un studiu de impact. Pentru a convinge liota psd-ista din parlament trebuie sa veniti cu argumente si cu studii foarte bine sustinute. Altfel ori pica, ori se depune praful pe initiativa printr-un sertar oscur.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi