Operatorii economici de pe litoralul Mării Negre au fost verificați de inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (ANAF), spune instituția pe pagina de Facebook.

Sediu ANAFFoto: Agerpres

“În perioada 17 - 23 iulie, 86 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au desfășurat activități specifice de control antifraudă pe litoralul Mării Negre, vizând în principal verificarea respectării prevederilor OUG 28/1999, republicată, cu privire la dotarea și utilizarea de către operatorii economici a aparatelor de marcat electronice fiscale”, se arată în anunț.

Urmare acestor activități au fost verificați 465 de operatori economici și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.361.826 de lei (amenzi și confiscări).

Conform sursei citate, acțiunile operative vor continua în perioada următoare și vor viza înregistrarea veniturilor realizate din comercializarea produselor alimentare, existența documentelor de achiziție pentru produsele deținute în vederea comercializării, dar și existența formelor de angajare a personalului identificat cu ocazia controlului.