Departamentul Comerţului din SUA a anunţat joi că vor fi impuse tarife vamale preliminare la importurile de tablă de oţel din Canada, Germania şi China, transmit Reuters și Agerpres.

În fabricăFoto: CHINATOPIX / AP - The Associated Press / Profimedia

Autorităţile de la Washington vor propune taxe antidumping preliminare de 122,5% la oţelurile pentru ambalaje importate din China, de 7,02% la importurile din Germania şi de 5,29% la importurile din Canada.

Nu vor fi impuse tarife vamale suplimentare la oţelul folosit pentru conservele alimentare şi alte recipiente importate din Marea Britanie, Olanda, Coreea de Sud, Taiwan şi Turcia, a precizat Departamentul Comerţului.

În februarie, producătorul american de oţel Cleveland-Cliffs a trimis o petiţie autorităţilor, atrăgând atenţia asupra preţurilor scăzute la tabla de oţel practicate de firmele externe, ceea ce a provocat în ultimii ani închiderea unor facilităţi de producţie din SUA.

În iunie, Departamentul Comerţului din SUA a anunţat tarife vamale preliminare de 543% la importurile de oţeluri pentru ambalaje de la Baoshan Iron and Steel Co, cel mai mare producător chinez, şi de 89% la cele de la alţi producători chinezi.