ANAF va organiza o a treia licitație pentru a vinde terenuri ale Elenei Udrea. Licitația va avea loc pe 6 iunie, iar prețul de pornire este de 1,1 milioane lei, sumă la care se va adăuga și TVA (adică 19%).

Elena UdreaFoto: AGERPRES

În luna martie, când a fost a doua licitație, Fiscul a cerut 2,2 milioane lei.

Practic, acestea se vând la pachet, fiind considerat un ansamblu de bunuri aflat în București, Sector 1, str. Constantin Godeanu nr. 55J. În acte, dimensiunea totală este de puțin peste 5.000 metri pătrați.

Reamintim că ANAF a vândut anul trecut o mașină Mercedes a Elenei Udrea cu 25.400 lei, precum și un Fiat 500.

Elena Udrea a fost condamnată, în iunie 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. La momentul pronunțării deciziei definitive, Udrea se afla în Costa Rica.

Ea părăsise România la începutul lui 2018 și a cerut azil în Costa Rica. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Elena Udrea a revenit în România în 8 iulie 2019, la aproape un an și jumătate de la fuga sa în Costa Rica. Ea și-a anunțat atunci revenirea în țară pe Facebook, spunând că a renunțat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica, pentru că vrea să își crească fetița acasă.

Pedepsele definitive în dosarul Gala Bute pronunțate de instanța supremă în iunie 2018 și menținute prin decizia din aprilie 2022:

Elena Udrea - şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea - trei ani de închisoare cu executare

Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea - un an şi şase luni cu suspendare

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului - patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere

Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii - trei ani de închisoare cu suspendare

Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme - doi ani şi şase luni cu suspendare

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

De asemenea, completul de cinci judecători a menţinut şi decizia instanţei de fond pe latură civilă.

Astfel, Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.