SUA sustin "abordarea politica diferita" a lui François Hollande, care privilegiaza cresterea - Hillary Clinton
"In sanul dezbaterii europene, anumite voci pot fi mai puternice in favoarea cresterii decat au fost pana acum", a declarat Clinton pentru cotidianul USA Today, inainte de sosirea presedintelui Frantei in Statele Unite. "Punctul nostru de vedere ramane ca trebuie facute ajustari austeritatii, pentru a avea crestere, atat din motive economice cat si politice", a continuat ea.
Francois Hollande, care va participa la summitul G8 de la Camp David vineri si sambata, urmeaza sa se intalneasca la Casa Alba cu presedintele Barack Obama, a carui administratie, de la preluarea puterii, in 2009, a preferat masurile de relansare economica in fata strictetii bugetare sustinute in primul rand de Germania.
Obama a aparat aceasta abordare marti, in fata sefului guvernului italian Mario Monti. Cei doi lideri "au discutat situatia economica actuala din Europa si au cazut de acord asupra necesitatii intensificarii eforturilor destinate promovarii cresterii si crearii de locuri de munca", preciza Casa Alba, intr-un comunicat.
"Presedintele Obama si echipa noastra economica afirma de ceva vreme ca Europa trebuie sa tina cont de crestere in vederea relansarii", a subliniat Clinton.
Marasmul economiei europene afecteaza puternic Statele Unite, in special prin aprecierea dolarului in fata euro, facand astfel mai putin competitive exporturile americane.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Relaxarea lui Hollande este de fapt pomana sociala care va ingloda si mai tare Franta. La pomana se vor inghesui valuri de imigranti care vor sufoca si mai mult economia reala.
Ce sunt in stare unii doar ca sa ajunga la putere!
Adica prostimea rabda de foame ca sa vezi-doamne economiseasca, reduca deficitele, etc, iar politicienii si cu bancherii tiparesc bani pt a "capitaliza" bancile cu care se imprumuta apoi statele ca sa manance bugetaru' si sa stea cuminte in patratica lui.
Toate astea in timp ce economia privata e groggy.
Hai, lasati-ne cu povestile astea, ati distrus ideea de bani si valoarea lor, si vreti sa plateasca tot fraierul de rand.
Iar daca nu si-a invatzat bine rolul, s-a vazut ca uneori Obama se mai si pierde si mai da si niste chiftelutze, cum ar fi aya ca bunicul lui a fost dintre americanii care i-au eliberat pe cei de la Auschwitz...
Ce idee aiurea ca Obama are tiparnita de bani!
De fapt FED este aceea care are sub control USA si nu Obama, nici Congresul...
Iar consiliul de administratie al FED nu este ales tot odata, cum se intampla cu Congresul, ci se schimba cate unul dintre membri in fiecare an sau odata la doi ani (nu mai tin minte exact).
BCE nu pare sa aiba in Europa atata putere cata are FED in USA, situatia fiind mai complicata pt ca exista mai multi presedinti si regi si exista mai multe guverne.
N-om avea noi un electorat prea mintos, da' nici americanii, nici francezii n-au cu ce se lauda cand voteaza rudele comunistilor (=socialisti, stangei, tot un dreak; ptiu, Doamne, iarta-ma!)
Tocmai "cresterea "cu orice pret a fost cauza crizei, iar incepem?