Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au crescut cu 0,9%, pana la putin peste 77 de miliarde de lei. La jumatatea acestui an, depozitele in lei ale populatiei crescusera cu 2% (-3,2 la suta in termeni reali) fata de 30 iunie 2012, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale. Depozitele in lei ale companiilor s-au diminuat cu 1,1%, pana la 52 de miliarde de lei (in crestere cu 3,2% fata de 30 iunie 2012).

Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au crescut cu 0,2 la suta, pana la nivelul de 73,09 miliarde lei (exprimate in euro, depozitele in valuta s-au diminuat cu 1,6%, pana la 16, 39 miliarde euro).

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 12,2 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 12,0 la suta); depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 12,4 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei au crescut cu 12,2 la suta), iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei s-au majorat cu 11,8 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice au crescut cu 11,5 la suta).