Marcu, MedLife: Avem nevoie sa nu se mai schimbe Codul fiscal in fiecare saptamana, sa nu mai mareasca salariile la Stat in fiecare saptamana si sa ne lase sa facem business!
"Am avut o coruptie colosala in istorie. Sa stiti ca retrocedarile nu s-au inventat acum 5 ani, ci de catre Cuza si un grup din jurul lui. Sa stiti ca prin legea impoprietaririi agrare au fost platiti mosierii cu bani - cu care au plecat la Paris- iar de despagubit s-a despagubit o suprafata mult mai mare decat a Romaniei", a mai adaugat Marcu.
El a mai vorbit si despre incapacitatea Romaniei de a contrui drumuri si autostrazi. "Romanii au stapanit Europa pentru ca aveau drumuri. Apolodor a facut pod si au reusit sa treaca astfel Dunarea! Ei au facut drumuri, noi nu suntem in stare!", a spus Marcu.
Codul fiscal punea taxe mari pe importul de tehnologie, a mai spus antreprenorul roman. "Credeti-ma ca sunt unul dintre cei mai mari dusmani ai expresiei "vin strainii!" Fara capitalul strain suntem morti! Daca guvernantii nu vor banci si capital strain, le vrem noi, antreprenorii! Ca avem de invatat de la ei. Primul echipament industrial adus in Romania a fost Moara lui Assan. Ea a facut doua saptamani de la Viena pana la Giurgiu, dupa care a facut o luna trasa pe sanie pana la Bucuresti, ca nu erau drumuri!", a mai spus Marcu.
Romanian Business Leaders (RBL) este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit care ofera o platforma de actiune si implicare sociala pentru antreprenorii si sefii de companii din mediul de business privat. Misiunea RBL este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru afacerile responsabile si, in felul acesta, o tara mai buna pentru romani.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Nu stii se citesti?
Nu pricepi complexitatea ideilor prezentate si dai repede in persoana?
Ai norma sa dai in orice individ cat de cat mai rasarit?
Ai ramas la vechea mentalitate ca "patronii e hoti?"
Oare am pierdut timpul inercand sa-ti raspund?
Cat despre Marcu si altii ca el: ma bucur ca (inca) exista in aceasta tara. SI imi doresc sa existe cat mai multi.
Dar tinteti-o tot asa, domnule "fratioare"! bravo!
Primul echipament industrial adus in Romania a fost Moara lui Assan. Ea a facut doua saptamani de la Viena pana la Giurgiu, dupa care a facut o luna trasa pe sanie pana la Bucuresti, ca nu erau drumuri. Alo desteptule de ce austrieci au dus moara pe apa? Pentru nici ei nu aveau drumuri. Daca Dambovita ar fi fost navigabila o aduceau de la Giurgiu pana la Bucuresti.Domnule Marcu vezi ca te joci cu arcu si ai inceput sa iei sageti in locul unde Anton toarna beton
Politrucii care conduc spitalele din Ro nu au aceasta capacitate.
Mai bine te-ar ingrijora cat vor mai fi in picioare spitalele de stat, nu ce face dl Marcu.
Ce va mai place sa atuncati cu noroi!
Dar peste tot in UE cele mai performante spitale sunt tot cele sustinute de stat .
Ceea ce spune el este ca pentru normalitate si crestere e nevoie mai intai de stabilitate.
E nevoie de drumuri, de aeroporturi, de oameni educati in posturi importante.
Absolut tot ce spune este corect. Si ne priveste pe toti!
Si voi vociferati pe seama unor contracte care nici macar nu va privesc.
Perfect logic! Nici nu ma amir ca ne conduc Dragnea si dama lui de companie!
Da, trebuie salarii mai mari la medici, dar asta nu inseamna ca se rezolva problemele sistemului de sanatate. Eu tot cu sacosa de medicamante ma duc la internare si (cu exceptia catorva medcii mai tineri) tot cu plicul.
SI mai e si o problema de atitudine. IN privat, ca si atunci cand pleaca afara, medicii nostri nu isi mai permit sa se poarte ca niste mici zeitati. Banul nu le rezolva pe toate. Multe hibe se pot rezolva prin simpla educatie. Stiai ca medicilor romani si bulgari li se face un instructaj special privind atitudinea fata de pacient, daca profeseaza in UK? Asta nu se rezolva cu bani.
Revenind la subiectul articolului: cred in continuare ca omul are dreptate. Schimbarile de la varf, fie ele despre salarii, drumuri, scoli, etc nu vor rezolva problemele sistemice. Cei 7 ani de acasa, atitudinea fata de semeni, munca si responsabilitate, da.
Sa fim sanatosi!
In 5 ani toate unitatile care sunt acum private vor arata fix ca cele de stat: nespalate, prost echipate, cu manageri de 2 lei si personal nesimtit si pus pe spaga.
Probabil ai in minte un sistem "de stat" similar celui din UK? Well, e un vis frumos! Calitatea oamenilor e alta.
Daca nu ii mai vin la munca 15/20 de medici specialisti, el pune lacatul pe cabinete, ca nu ii mai convine doctorului sa isi bata capul si in privat daca castiga destul de bine la stat.
Iar la stat munca mai cu frana.
In rest cam are dreptate.