​Ministerul Muncii nu va mai face o conferință de presă pentru prezentarea noii Legi a pensiilor, conform reprezentanților instituției.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres (editat)

UPDATE Proiectul de lege privind sistemul public de pensii va fi publicat în această seară la ora 21:00 pe site-ul Ministerului. Ministrul Muncii va susține vineri o declarație de presă la ora 12:00

Aceștia au precizat, pentru HotNews.ro, că proiectul va fi publicat în dezbatere publică, iar apoi va fi dat un comunicat de presă spre seară.

Punctul de pensie va fi de 1.265 lei în 2019, urmând a ajunge la 4.256 lei în 2021, potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus recent că impactul asupra bugetului va fi dublu, dar instituția pe care o conduce susține că nu se știe exact cât vor costa. Practic, un calcul simplu ne arată că cifra ar fi undeva în jur de 120 miliarde lei, sumă pentru care Ministerul Finanțelor va trebui să găsească surse de finanțare.

Calculul a fost realizat având în vedere alocarea din acest an pentru pensii, de peste 60 miliarde lei, respectiv circa 6,7% din PIB.

Citește mai multe aici: