Banca Centrală a SUA (Fed) a păstrat, în mod surprinzător, ratele joi în intervalul 0 - 0,25% și le va menține acolo ”până când piața muncii se va recupera”, potrivit AFP.

FED New YorkFoto: Federal Reserve

Comitetul monetar al instituției, care s-a întrunit miercuri și joi a doua zi după alegerile prezidențiale din SUA, al cărui rezultat nu este încă cunoscut, s-a asigurat, de asemenea, că este pregătită să folosească întregul său arsenal de măsuri pentru a sprijini economie, care prezintă în prezent semne de încetinire, fără a spune însă care sunt măsurile avute în vedere.

Creșterea recentă a noilor cazuri de Covid-19 în Statele Unite și în străinătate „este deosebit de îngrijorătoare” pentru economie, a estimat joi președintele Băncii Centrale Americane (Fed).

„Cu toții avem un rol de jucat”, a declarat Jerome Powell într-o conferință de presă, îndemnând să „urmeze sfatul profesioniștilor din domeniul sănătății publice pentru a menține distanțele sociale adecvate și a purta măști în public”, ceea ce va ajuta „să punem economia înapoi” pe șinele creșterii.

El a subliniat, de asemenea, că „redresarea economică completă este puțin probabilă până când oamenii nu sunt convinși că este sigur să reîncepem o gamă largă de activități”.